Quantcast

Изборите и референдумът ще ни струват 50 милиона лева

OFFNews Последна промяна на 26 август 2015 в 12:41 2694 2

Премиерът Бойко Борисов

Местните избори и референдумът ще струват 50 млн. лева, обяви днес премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет.

Днес кабинетът е взел решение отговорник за провеждането им да е вицепремиерът Томислав Дончев.

Той ще се заеме с координацията на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за общински съветници и кметове и на национален референдум, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Дончев ще трябва и да съгласува с ЦИК условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

От заседанието днес е станало ясно още, че финансовият министър Владислав Горанов трябва да внесе в МС проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с избирателната комисия.

Горанов трябва да предложи и проект на тарифа, по която по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

За организацията, подготовката и произвеждането на националния референдум извън страната отговаря външният министър Даниел Митов.

На днешното заседание той е алармирал за предстоящи проблеми при гласуването на референдума от нашите сънародници в чужбина, защото към момента има изключително малко заявки на българи зад граница, които да участват в референдума.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.08 2015 в 13:35

МУТРО ТЪПА, ТОВА НЕ СА ТВОИТЕ ПАРИ - НЕ ГИ БРОЙ !
МИЕ, СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПАРИТЕ, СМЕ СЪГЛАСНИ ДА ГИ ПЛАТИМ !
И ПОВЕЧЕ ЩЕ ПЛАТИ, ЗА ДА ВИ РАЗКАРАМЕ ЗАВИНАГИ !

26.08 2015 в 12:59

Като сметнем , партийните субсидии и парите дето ще прелапат тези дето ще ги изберем , сметката става бая по-сериозна ....