"Изборите есента са ключови за бъдещето на РБ"

ОFFNews 06 август 2015 в 19:48 3247 4

Меглена Кунева.

"За Реформаторския блок е ключово да се представят добре на местните избори, за да има увереност в бъдещето на формацията", заяви Меглена Кунева пред "Фокус".

Тя се надява, че добри резултати от вота ще дадат шанс на Блока да започне да променя последователно облика на страната към по-добро.

„Въпросът е да има партии, които се стремят към все по-високи стандарти и принципи. И Реформаторският блок да бъде една от тях. Министрите на РБ са започнали ключови реформи, отлагани с години, и очакваме те да продължат с още по-голяма настоятелност. Този сезон на парламента и на правителството беше маркиране на пътя, но сега трябва да имаме много повече устойчивост и настойчивост да можем да продължим по този път. Съдебната реформа, антикорупционното законодателство и политика, здравната и образователната реформа – започнало е, но за да продължава и да се довърши, трябват изключително много усилия“, коментира вицепремиерът.

Тя счита за необходимо да се свика Съвета на развитие на управляващата коалиция и да се изработи „пътна карта“, която не просто да казва кои са съществените промени, които трябва да се направят, а и кога ще се стигне до уреченото място и при какви правила.

По думите на Кунева изготвянето на такава пътна карта и ясен ангажимент за нейното прилагане ще даде яснота на гражданите какво могат да очакват от управлението. Така ще е ясно и какво е мерилото за успеха му и къде е прагът, под който не можем да паднем, посочи още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews