Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Иван Кръстев: Ще работим за повече работни места и повишаване на жизнения стандарт

OFFNews 17 май 2019 в 09:25 1545 0

„Визия за Европа" е документ, който поставя точната диагноза за произхода на кризите, които разтърсват ЕС през последното десетилетие”. 

Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България” Иван Кръстев по БНТ. По думите му задълбочаващите се социално-икономически и териториални неравенства създават разделение по различни въпроси, подхранват национализма и противопоставянето между отделните държави.

„Затова настояваме за Европейски съюз, който се обръща към целите и задачите, поставени в договорите за основаването на Съюза – солидарността, споделянето на отговорности и създаването на рамка, насочена към хората и техните ежедневни цели”, каза още Кръстев. Той подчерта, че в сегашния модел богатите стават по-богати, а бедните – по-бедните. 

„Ще работим за повече работни места, повишаване на жизнения стандарт и възстановяване на европейския социален модел. Сами в Европейския парламент не бихме имали същата тежест, ако с нас не са всички представители на целия ляв спектър”, каза кандидатът. Той изрази надежда, че резултатът на социалистите в Европа ще бъде по-висок от това, което посочват социологическите проучвания. „С победата на 26 май ще допринесем за по-силна и по-добре представена левица в Европа”, категоричен бе социалистът.

Той подчерта, че европейските средства за развитие на най-изостаналите ни региони не се използват ефективно, а там, където се насочват – проличават корупционни практики. По думите му същата е ситуацията с кохезионния фонд, който инвестира в тежка инфраструктура. 

Кандидатът за евродепутат обърна внимание, че през последните години в България има пълен провал в политиката за привличане на инвестиции в реалната икономика. „Години наред най-големият инвеститор са българите зад граница, които изпращат пари за потребление”, каза Кръстев. Той изрази мнение, че е нужна е политика за чужди инвестиции, с която инвеститорите да се чувстват достатъчно добре в страната ни.

„Нужна е политика, която е свързана с ясен правов ред, върховенство на закона и справедливост. Затова девизът ни в кампанията е „Справедливост сега”, заключи Кръстев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews