Ивайло Вълчев се завърна в политиката, води две листи на ИТН

Ружа Райчева 29 август 2022 в 15:31 4653 0

Ивайло Вълчев в Народното събрание

Снимка БТА/Архив

Ивайло Вълчев в Народното събрание

Сценаристът Ивайло Вълчев се завърна в политиката като водач на две листи на "Има такъв народ" - в 1 МИР Бургас и 27 МИР Стара Загора. 

Вълчев беше депутат в парламентарната група на ИТН в 45-ото и 46-ото Народно събрание, но преди третата предизборна кампания за 2021 г. двамата с колегата му Филип Станев се оттеглиха от политиката. Тогава Вълчев пожела да бъде заличен от листите на ИТН за Сливен и Бургас, в които първоначално бе записан, и не влезе в 47-oто Народно събрание.

Според регистрациите в Централната избирателна комисия Вълчев е преосмислил решението и се е съгласил да оглави две от листите на ИТН.

Междувременно друг колега сценарист на Вълчев - Иво Сиромахов, тържествено се зарече във Фейсбук, че както досега не е бил кандидат-депутат на ИТН, така няма да бъде и на изборите на 2 октомври, нито на потенциални следващи избори.

Засега освен в Бургас и Стара Загора, са оповестени водачите на ИТН в Габрово, Сливен, София-област, Пловдив-град и Хасково.

Листата на ИТН за София-област е оглавена от Андрей Михайлов, който беше председател на парламентарната правна комисия в 46-ото НС.

Първа в списъка с кандидат-депутати на ИТН за Сливен е Златомира Карагеоргиева-Мострова - тя беше зам.-председател на транспортната парламентарна комисия в 46-ото НС.

Водач на листата на ИТН в Габрово е Деляна Иванова, която беше заместник на регионалния министър в кабинета "Петков" Гроздан Караджов, за когото вчера стана ясно, че оглавява листите на ИТН за Хасково и Пловдив-град.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови