Сценаристите Ивайло Вълчев и Филип Станев няма да са депутати, четирима ги сменят в НС

OFFNews 19 ноември 2021 в 19:47 16008 4

Сценаристите на предаването на Слави Трифонов Ивайло Вълчев и Филип Станев няма да бъдат депутати в 47-ото Народно събрание, а четирима други влизат в парламентарната група на партия Има такъв народ. Това става ясно от две решения на ЦИК с днешна дата.

Причината затова е, че и Вълчев и Станев бяха избрани в по два избирателни района и трябваше да подадат заявление в кой да останат избрани.

В едното от решенията на ЦИК се посочва, че е постъпило заявление от Ивайло Вълчев, кандидат за народен представител от ИТН, във Втори изборен район – Бургаски, и в Двадесет и първи изборен район – Сливенски, с което иска да бъде заличен от кандидатската листа на ИТН и да не бъде обявен за избран за народен представител в двата района. ЦИК обявява за избрани на негово място следващите кандидати в листите на партията в двата района - това са Златомира Димитрова Карагеоргиева-Мострова и Иван Руменов Клисурски.

В друго решение ЦИК обявява двамата народни представители на мястото на Филип Станев, след постъпило заявление от сценариста от ИТН с което се отказва от спечелениете депутатски места в Осми изборен район – Добрички, и в Трети изборен район – Варненски. На негово място влизат следващите кандидати в листата в двата района - Ивайло Христов Христов и Александър Атанасов Александров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1414

3

Dido

20.11 2021 в 08:44

Много нагли са и двамата!На пролет,на другите избори,под 4 %....А с пинчерчето какво става?Нещо не джафка от известно време...Да не са го кастрирали?

4164

2

Egocentric Eccentric

19.11 2021 в 23:55

Какво става ако всички кандидат депутати от дадена партия се откажат от мястото си?

Размечтах се нещо и незнам как да продължа с фантазията.

14469

1

случайно прочетох

19.11 2021 в 21:36

Чудесно! НЕ стават за депутати!