ИТН видя успех в ''изчегъртването'', но след като поиска постове в кабинет на ГЕРБ

Йорданка Веселинова 15 май 2023 в 13:45 4676 6

Тошко Йорданов

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

"Има такъв народ" преди срещата с ГЕРБ

"Искам да Ви обърна внимание, че ако ИТН не беше свалила ГЕРБ преди две години, това в момента нямаше да се случи. Тоест изчегъртването на модела ГЕРБ под някаква форма е напреднало."

Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Изказването му е в контекста на изявлението на главния прокурор Иван Гешев, който обяви, че няма да подаде оставка, и обвини Борисов във вмешателство в съдебната система. Любопитното e, че изказването на Йорданов идва минути след като ИТН, които дойдоха във властта със заявката да изчегъртват ГЕРБ, седнаха на една маса с Борисов и поискаха министерски кресла в експертен проектокабинет. 

"Това, което наблюдаваме в момента с изявата на Иван Гешев, доказва нещо, което българското общество знае - че има политическо влияние или поне опит за политическа намеса в съдебната система", добави той.

По думите му обвиненията на Гешев доказвали, че нямало "монолитно срастване на политическа със съдебна власт". 

Йорданов нaпадна доскорошните си коалиционни партньори от ПП-ДБ. Той заяви, че и тази политическа формация има влияние във ВСС.

"Не е тайна, че ДБ имат силно влияние в съдийската колегия. От нашето съвместно управление с ПП и ДБ не се говореше за реформа в прокуратурата. Говореха само за смяна на Иван Гешев. Ние говорехме за реформиране на прокуратурата и бяхме обвинявани от тях, че искаме да пазим главния прокурор. Сега прогледнаха и видяха, че проблемът не е само в личността."

По думите му Кирил Петков и Асен Василев искали да заменят една бухалка с друга.

Йорданов отказа да коментира думите на Гешев, с които нарече ГЕРБ "политически боклук". 

"Всеки има право на метафори", лаконичен бе той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1414

6

Dido

17.05 2023 в 13:11

Такива ниски и злобни, като тоя пинчер, са много опасни!Знаят колко им нивото на компетентност, и за това беснеят, и заплашват.Като Воленчо.Пинчера и СлафчУ видях, че едвам се промъкнаха и много добре знаят, че при нови избори си остават пак само в "Левски" Г и кабеларката.Затова драпат като за последно...Едни 100 000 бунаци, дето им гласуваха, бял ден да не видят...

2073

5

Johnny B Goode

15.05 2023 в 22:55

За такива като Тошко баба ми едно време казваше "Като говори, с г@за си круши брули".

200

4

Koci Don

15.05 2023 в 20:42

Списвачката и дежурните троляци отдолу няма как да простят на ИТН, че свалиха правителството на далаверката между прокопиевите партии подмяната и дай бг със социалистите на кака кори, а така добре се бяха настанили на копанката хаха Пробваха да купят депутати от ИТН, че даже и онази от Възраждане Гунчева успяха само и само да останат на власт със социалистите, ама не стигнаха гласовете ...

2550

3

alfakentavur

15.05 2023 в 15:21

На ГЕРБ мандатът им изтече, изкараха си го докрай. Следващия път като имаме правителство, което си изкара мандата докрай, ще изляза и ще кажа, че аз съм го свалил.

345

2

Джендо Джедев

15.05 2023 в 15:02

"Искам да Ви обърна внимание, че ако ИТН не беше свалила ГЕРБ преди две години, това в момента нямаше да се случи. Тоест изчегъртването на модела ГЕРБ под някаква форма е напреднало." - ама сега ще подкрепим същия тоя модел ако ни подхвърлят някоя и друга троха. Клети, клети чалгари! :D

-1655

1

ob1

15.05 2023 в 14:16

Хахахахах, пуделът тоЖко чегърта байх*й с език :)
Избирателите на ИТН не се ли чувстват леко засрамени? Съмнявам се, ясно е, че нямат грам мозък...