ИТН бързат да внесат промени за повече хазартни игри, които да предлага тотото

През февруари депутатът от ИТН Александър Тодоров оглави "Българския спортен тотализатор"

Ружа Райчева 11 юли 2022 в 16:13 4968 1

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Шефът на "Българския спортен тотализатор" Александър Тодоров в парламента

"Българският спортен тотализатор" да може да организира хазартни игри в собствени или наети помещения, както и чрез устройства за самообслужване, обозначени като пунктове за залози, предлагат от "Има такъв народ" в свой законопроект.

Днес депутатите от ИТН Любомир Каримански, Ива Митева и Андрей Михайлов внесоха законопроект за промени в Закона за хазарта, предвиждащи разширяването на обхвата на хазартните игри, организирани от тотализатора.

Най-вероятно в идните седмици предстоят последните работни дни на 47-ото Народно събрание. Очевидно сред приоритетите за ИТН са въпросните промени в Закона за хазарта, ако се съди по внесените от тях в деловодството на парламента предложения.

През февруари тази година министърът на спорта Радостин Василев назначи близкия до себе си депутат от ИТН Александър Тодоров за шеф на "Българския спортен тотализатор". Още преди да се отцепи от ИТН Василев обяви заедно с Тодоров намерението за внасяне на мащабни промени в Закона за хазарта.

Внесеният от ИТН законопроект предвижда разширяването на обхвата на хазартните игри, организирани от "Българския спортен тотализатор", както и регламентирането на пунктове за залози чрез устройства за самообслужване.

Предлага се и тотото да може да организира "игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти".

В момента пунктовете за продажба са ограничени заради приети промени в Закона за хазарта, с които се даде гратисен период за изпълнение на условието лотарийните игри да бъдат организирани от тотото "с нает от него персонал, в собствени или наети пунктове, или чрез използване на устройства за самообслужване". Ако няма изменение в закона, от 8 август 2022 г. мрежата от пунктове за залози ще намалее значително - от 1500 на 600.

Основните ползи от предложените промени са свързани с увеличаване на приходите в бюджета, които да отидат за спорт и култура, пише в мотивите на законопроекта.

В мотивите се твърди още, че заинтересованите лица от приемането на тези промени са тотото и НАП, както и че административната тежест на тотализатора и разходите на Националната агенция за приходите няма да се увеличат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

11.07 2022 в 21:28

Шизофренията на герб и дпс поета от итн. Удариха Черепа и изимитираха желание държавата да си върне хазарта, сега като вече се разграничиха пуснаха кучето си итн да свърши черната работа. Малко по модела на оставката на Перуката, който пак си е шеф на БФС, но герб се е разграничило изкуствено
 
X

Да помогнем на украинските деца!