''Информационно обслужване'' вече няма да обслужва онлайн услугите на МВР

OFFNews 16 ноември 2022 в 16:09 1609 0

Снимка Архив

Дружеството вече няма да има законовата отговорност да отговаря за онлайн услугите на МВР

Отменят се текстове, касаещи ролята на системния оператор „Информационно обслужване” АД по отношение на МВР, съобщи правителственият пресцентър след днешното заседание на Министерския съвет.

Дружеството вече няма да има законовата отговорност да отговаря за онлайн услугите на МВР и за обмена на електронни документи с други администрации, тъй като тези дейности се извършват от автоматизираните информационни системи на министерството. Тези системи се поддържат по определен вътрешен нормативен ред.

С т. 16 от РМС № 727 от 2019 г. за Министерство на вътрешните работи са определени следните дейности за възлагане на системния интегратор „Информационно обслужване“ АД - по системна интеграция на информационни и комуникационни системи, използвани при предоставяне на административни услуги по електронен път и за обмен на електронни документи с други административни органи, припомня пресцентърът.

Текстът на т. 16 относно определянето на обхвата, отговорностите и ролята на системния оператор „Информационно обслужване” АД по отношение на Министерство на вътрешните работи се отменя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови