Информационно обслужване се разделя с проф. Мишо Константинов

OFFNews 14 юли 2021 в 14:06 5534 0

Дългогодишният шеф на "Информационно обслужване" Михаил Константинов напуска държавното дружество през август, става ясно от обявление за свикване на извънредно общо събрание на 16 август. Дневният ред е с една единствена точка - освобождаване от длъжност на двама от членовете на Съвета на директорите - Михаил Михайлов Константинов и Валери Петров Борисов, съобщи "Сега".

Математикът Константинов е един от големите противници на машинното гласуване. За неговото отстраняване от ръководния пост на "Информационно обслужване" се заговори още с идването на служебното правителство.

Министърът на транспорта и информационните технологии Георги Тодоров, който е принципал на дружеството, дори бе издал обява за провеждане на нов конкурс за представители на държавата в борда на директорите. По-късно обаче тя е оттеглена.

Дружеството не е 100% държавно. 0.5% от капитала му се държи от многобройни дребни акционери. Затова и всяка кадрова рокада в ръководството трябва да се вземе с решение на Общото събрание.

Проф. Константинов застава начело на "Информационно обслужване" през 2012 г. и с двегодишно прекъсване между 2014-2015 г. е председател на борда на директорите до април 2021 г. В момента е обикновен член.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови