Илия Илиев: Не купувам гласове, а помагам

OFFNews 16 декември 2016 в 10:38 2182 0

Снимка BTV

„Нямам нужда да купувам гласове, защото тези хора (ромите – б. ред.) са част от моята общност. Аз помагам на мои събратя – давам им пари за вафли на децата, за обувки, за гориво.  Те гласуват за мен, защото са една кръв”, коментира пред bTV депутатът от ДРОМ Илия Илиев.

Имунитетът му беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради заведено срещу политика разследване за купуване на гласове. 

„Винаги им помагам, когато имам възможност – с дребни пари. Не само преди избори”, добави той.

По думите му главният прокурор не може да му вземе имунитета, тъй като той му е "даден от майка му и баща му, които го създали". Що се отнася до „юридическия имунитет”, щял да се запознае с материалите и след това да прецени. 

Според него обаче в случая ставало дума за „глупост”, а главният прокурор вероятно бил подведен от следователи от Ямбол.

Илиев беше поканен в студиото на "Тази сутрин" заедно с Карлос Контрера от ВМРО, за да коментират нападението в берлинското метро,за което стана ясно, че е извършено от българин. 

„Този човек трябва да бъде арестуван, но той е българин, продукт на българската държава, включително и продукт на гетата, които трябва да бъдат премахвани поетапно. Той е преди всичко български гражданин и трябва да се срамуваме всички от това. Циганска държава няма”, заяви Илиев.

В Западна Европа не сме известни с престъпленията на белите якички, а сме известни с други престъпления – проституция и джебчийство, извършителите на които идват от най-вече от ромските гета, посочи Контрера.

Според него нежеланието за интеграция идва именно от членовете на това малцинство, а не от нежеланието на властите.

„Няма съгласие в хората, които живеят в гетата. Защо съществува гето в „Факултета”, а не на жълтите павета?”, попита той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови