Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Янаки Стоилов: Не очаквам Станишев да подаде оставка днес

ОFFNews 06 юни 2014 в 07:50 2700 0

Янаки Стоилов
Янаки Стоилов

Едва ли лидерът на БСП Сергей Станишев ще съобщи, че подава оставка на днешната извънредна пресконференция на червените.

Това мнение изрази депутатът Янаки Стоилов в сутрешния блок на Нова тв.

На въпрос какво ще отговори председателят на неизбежните питания подава ли оставка, Стоилов каза: "Не очаквам утвърдителен отговори."

Брифингът на Станишев е насрочен за 10:30 ч в Народното събрание.

Попитан дали е вярна информацията, че Сергей Станишев се гласи за премиер, но Местан го е изпреварил, той отговори, че това са спекулации. „Такъв план е нереалистичен и несполучлив, защото преминава през подкрепата на други фактоеи”, заяви Стоилов. 

Той очаква темата на днешната пресконференция да са актуалните задачи пред управлението.

„След вчерашните събития ще трябва да актуализираме някои от тях и те да бъдат ускорени. Разговаряме с повечето министри, за да видим кои са най-спешните задачи”, допълни Стоилов. Единият въпрос според него е какво да се прави, а вторият – кой и докога да го прави.

На въпрос ще правят ли ремонт на кабинета, за да осъществят тези цели, Стоилов отговори, че въпросът е дали са актуални тези промени. „За мен това е все по-проблематично. Ние бяхме готови да обсъждаме промени, които да засилят кабинета, но ако перспективите за неговата дейност са твърде кратки, то е по-добре тези, които са в момента, да продължат работата си”, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews