И ''Величие'' напира за третия мандат за съставяне на правителство

Кристина Минчева 21 юни 2024 в 12:05 2071 4

Николай Марков

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Председател на ПГ на "Величие" Николай Марков

Председателят на парламентарната група на "Величие" Николай Марков поиска третият мандат, за да съставят експертно правителство. Той не вижда защо, ако се стигне до връчване на трети мандат от президента Румен Радев, той трябва да отиде при "Има такъв народ", като между партията на Сави Трифонов и "Величие" има процент и половина разлика. 

"Аз не виждам защо мандатът трябва да отиде при ИТН, като ние имаме процент и половина разлика. Защо да не дойде... ние да го направим този експертен кабинет от "Величие"?  Виждам странна колаборация между ИТН и "Възраждане". Това означава, че ако има бъдещ кабинет на ГЕРБ, ДПС и ИТН , то той ще минава през този вектор", смята Марков и заяви, че "не участват в задкулисни преговори". 

Преди началото на разговорите за съставяне на правителство от страна на преговорния екип на ГЕРБ (Деница Сачева, Теменужка Петкова, Рая Назарян) и представители от останалите парламентарни групи, Николай Марков заяви, че с "контактьорки" няма да разговаря, а само лично с Бойко Борисов. Освен това представители на "Величие" вече заявиха, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС. 

Днес Марков напомни за отказаната от страна на Борисов среща. 

"Той отказа среща с мен, аз не му се сърдя, но кажете какво да подкрепим? Трябва да подкрепим нещо, което не знаем какво е. Аз исках среща с Борисов, защото той е лидер на партията и носи политическа отговорност", каза още Марков.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1246

    4

    БотоксПутю

    22.06 2024 в 08:45

    Машалла на подполковника. Напълно го подкрепям. Ще внесе свежа струя в предстоящия цирк. Надявам се и Рундю да е на моето мнение къде да шитне третия мандат.

    2550

    3

    alfakentavur

    21.06 2024 в 12:47

    Едно е процент и половина разлика, ако единият има 40, а другият 38,5%.
    Когато единият има малко над 4%, а другият 5,5% - то този "процен и половина" разлика е почти двойна разлика :)

    200

    2

    демотиватор

    21.06 2024 в 12:46

    Всеки бърза да обясни какво правителство ще има, без самия той да иска да участва в него.
    А правителство може и да има, а може и не...
    (ジ)

    1005

    1

    eagle60

    21.06 2024 в 12:25

    За правещите хитри сметки: къде е гаранцията, че някой от вас ИТН или Величие ще вземе третия мандат - той се връчва по преценка на Резидента и по традиция отива в БСП