Виктория Василева: Хората, подкрепили ''Величие'', са изключително нормални

Няма да участваме в правителство на ГЕРБ и ДПС, имаме стегната стратегия за работа в НС, заяви тя

Ружа Райчева 13 юни 2024 в 10:48 6659 9

Виктория Василева

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Виктория Василева

Хората, които са подкрепили партия "Величие", са изключително нормални. Разбивките за профила на подкрепилите "Величие" показва, че сме подкрепени от много млади хора, със семейства с деца, от областни градове.

Това заяви пред БНТ Виктория Василева - бивша дясна ръка на Слави Трифонов, понастоящем част от новата партия в парламента "Величие". На въпрос дали "Величие" няма да ни изненадат и да станат част от управлението, Василева отговори:

"Не, няма да ви изненадаме чак толкова неприятно, защото не смятам, че правителство на ГЕРБ и ДПС ще бъде нещо хубаво и полезно за страната."

Тя подчерта, че партията ще положи усилия да реализира идеите си в опозиция. По думите ѝ "Величие" са подготвили стегната стратегия за работа в парламента, с която искат да "изненадат" останалите депутати, но отказа да даде повече подробности.

Според Виктория Василева единствено партия "Величие" не е обещавала нищо по време на предизборната кампания:

"Поемахме ангажимент за някои неща и това е да осветлим много от процесите в българската политика в парламента и разбира се, определени мерки, които могат да бъдат приложени и в опозиция."

Тя категорично отхвърли тезата, че "Величие" е онлайн партия и каза, че напротив - тя била по-близо до хората. Василева заяви, че не може да приеме, че появата на "Величие" в НС е изненада, защото можело да е такава само за хората, отказващи да приемат реалността.

"Повече ме изумява омразата и пошлият език, с който се нахвърлиха множество от анализаторите дори в изборната нощ. И то не върху хората, които сме част от партията, а върху тези, които са гласували за нея. То не бяха "лумпени", "утайка", "тиня", което е недостойно и много грозно", каза бившата депутатка на ИТН.

Василева заяви, че няма такова нещо като "експертно правителство", защото всеки кабинет е политически. По думите ѝ няма как една политика да е само експертна.

Тя коментира силно негативната реакция от страна на "Възраждане" след пробива на "Величие":

"Не сме били врагове на никого. Някои от партиите за нещастие видяха в нас сериозна конкуренция, което обостри езика им. А това е ненужно. Не очаквах такава реакция от "Възраждане", защото смятах, че те могат да видят в нас един съмишленик, имаме припокриване в някои от идеите."

  Ружа Райчева

  Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews през април 2021 г.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  805

  9

  stix

  20.06 2024 в 10:08

  Че,лудия никога не може да разбере луд ли е.

  14369

  8

  случайно прочетох

  13.06 2024 в 13:35

  Като ѝ гледам снимката, виждам че няма как да са нормални!
  А двамата селт@ци начело на цирковата трупа са кандидатствали за субсидия, а не за да ходят на работа в НС!

  2550

  7

  alfakentavur

  13.06 2024 в 13:17

  Точно колкото "нормално" е да си бил в ИТН, а сега да си при тези семкаджии.

  1000

  6

  Един друг

  13.06 2024 в 12:59

  Хората, които са подкрепили партия "Величие", са изключително нормални ненормални.

  11364

  5

  Sin

  13.06 2024 в 12:07

  Путинисти и нормални ?!?! За тях няма нищо свято - ЕС, НАТО, България и дори Левски.

  705

  4

  Kalki

  13.06 2024 в 12:01

  Не може да са нормални хора, подкрепили подполковника, писал такива шизофренични неща в мрежата.

  200

  3

  демотиватор

  13.06 2024 в 11:23

  Почнаха вече да ни подработват- "м'чи те не са пък чак толкоз лоши...", след което идва "те, общо взето, не са лоши, макар че...", и накрая "че те са си всъщност даже добри, направо си стават за младши партньор в сглобчица..." (ジ)

  2104

  2

  Mateevk

  13.06 2024 в 11:01

  Е, сега остава само да ги обявим за тези свестни, които у нас считали за луди, според Ботев. След като много крити досега факти от нашата история излязоха наяве, сага започна усиленото им изопачаване.

  528

  1

  user4eto

  13.06 2024 в 10:50

  O да, колкото и ти си нормална.
   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите