И шефът на изборния щаб на СДС-София Марио Топчийски подаде оставка

OFFNews 12 август 2014 в 22:04 6217 8

Марио Топчийски

Пет дни след като шефът на СДС-София Ивайло Панев подаде оставка, поста председател на Изборния щаб на СДС-София напуска и Марио Топчийски.

Топчийски е на мнение, че решението на Националния изпълнителен съвет на СДС за „отстояване на единството на Реформаторския блок“ чрез създаването на единен политически субект представлява „опит за публично политическо самоубийство“ на Съюза на демократичните сили.

Според него предприетият курс на Националното ръководство на СДС е „към ликвидация на партията навръх честванията на 25-та годишнина от основаването й“.

Т.нар. „единно дясно” политическо пространство в България, след като силово бе обединено през 1997 г. в единна партия, а след това през 2001 г. и 2002 г. отново силово бе разцепено, е тотално компрометирано пред българския народ от една и съща мрачна командирска личност, която и днес виждаме да се мярка зад кулисите. Възстановяването на силна дясна политическа формация в България доказано не минава нито през „Синя коалиция”, нито през друг легитимиращ политическите манипулатори проект, категоричен е Топчийски.

„Единният политически субект” вече бе създаден чрез подписването на Коалиционното споразумение от 2013 г. за създаване на Реформаторския блок и впоследствие за присъединяване към него от СДС. Ако внимателно се прочете текста на това споразумение, ще се разбере дори от т.нар. „подкрепящи интелектуалци”, че се иска създаване на нещо, което вече го има! Цялата власт според това споразумение е концентрирана формално в т.нар. „Граждански съвет”, но реално и личностно тя се държи от едного в ДСБ. Да припомням ли кой и как бе избран за евродепутат от РБ? - пита председателят в оставка на Изборния щаб на СДС – София.

Не дезертирам от задълженията си и ще продължа да ги изпълнявам в сегашната изключително нестабилна политическа ситуация до вземане на решение от Градското ръководство на СДС – София, посочва още Марио Топчийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!