И шефът на изборния щаб на СДС-София Марио Топчийски подаде оставка

OFFNews Последна промяна на 12 август 2014 в 22:04 5541 8

Марио Топчийски

Пет дни след като шефът на СДС-София Ивайло Панев подаде оставка, поста председател на Изборния щаб на СДС-София напуска и Марио Топчийски.

Топчийски е на мнение, че решението на Националния изпълнителен съвет на СДС за „отстояване на единството на Реформаторския блок“ чрез създаването на единен политически субект представлява „опит за публично политическо самоубийство“ на Съюза на демократичните сили.

Според него предприетият курс на Националното ръководство на СДС е „към ликвидация на партията навръх честванията на 25-та годишнина от основаването й“.

Т.нар. „единно дясно” политическо пространство в България, след като силово бе обединено през 1997 г. в единна партия, а след това през 2001 г. и 2002 г. отново силово бе разцепено, е тотално компрометирано пред българския народ от една и съща мрачна командирска личност, която и днес виждаме да се мярка зад кулисите. Възстановяването на силна дясна политическа формация в България доказано не минава нито през „Синя коалиция”, нито през друг легитимиращ политическите манипулатори проект, категоричен е Топчийски.

„Единният политически субект” вече бе създаден чрез подписването на Коалиционното споразумение от 2013 г. за създаване на Реформаторския блок и впоследствие за присъединяване към него от СДС. Ако внимателно се прочете текста на това споразумение, ще се разбере дори от т.нар. „подкрепящи интелектуалци”, че се иска създаване на нещо, което вече го има! Цялата власт според това споразумение е концентрирана формално в т.нар. „Граждански съвет”, но реално и личностно тя се държи от едного в ДСБ. Да припомням ли кой и как бе избран за евродепутат от РБ? - пита председателят в оставка на Изборния щаб на СДС – София.

Не дезертирам от задълженията си и ще продължа да ги изпълнявам в сегашната изключително нестабилна политическа ситуация до вземане на решение от Градското ръководство на СДС – София, посочва още Марио Топчийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2014 в 14:25

Жалки, жалки ми седесари, защо не потънахте още след 2001 г., когато стана ясно, че друг ще раздава порциите... Да, драги ми господа, Радан и РБ всъщност ви казват, че копаня няма да има, бордове няма да има, който това иска, да си ходи официално при Борисов, а не да кюта върху трите букви, за да ги купят и да се закичат с тях. Мъчно ми е, ама си е факт. Какъв шеф на щаб, като поне в София СДС са от жалки по-жалки и само безкрайните кандърми с ДСБ им вкарваме общински съветници толкова години, а те после си знаят от къде да сосат... Отровна работа, то, очевидно, добре платена за малцина...

13.08 2014 в 11:32

Случките в РБ са преврат.
Без 'патерицата' на партиите от РБ, ДСБ не може да влезе в Нардното събрание.Доказано пагубната дейност на Костов в/у десницата се пренесе в/у РБ.
Разбира се, че много от избирателите на СДС, а и на др. партии, които толкова дълго се съпротивляваха срещу лаборанта от Драгалевци няма как спокойно да приемат узорпирането на партиите им.
Ако бяха съгласни с политиката на Костов и пудела му Кънев, те отдавна да бяха част от ДСБ.
Сега, благодарение на еуфорията и инерцията от изборите за евро-парламент и възхода на десните партии РБ ще вкара депутати в НС.
Стои въпросът за връзката на Костов с Цв. Василев.

13.08 2014 в 09:34

СДС софия са основни виновници за това толково време да се цепи дясното. Мръсни кариеристчета,които са готови да лижат задника на тиквата без срам. Те са в основата и за разпадането на Синята коалиция. И сега като виждат, че нещата са необратими и без тях и че техния господар - тиква вече няма да командва в РБ си намериха старото плашило Костов. Все той виновен ама Борисов като се обаждаше на Надка и кабагайдов и сега в РБ не протестираха. СМешни са тия от СДС- софия с вечния комплекс от Костов. Така си прикриват собственото безсмислено съществуване и цялата им политичесска кариера е ва базата на това колко мразят Костов. Смешници!

13.08 2014 в 07:58

Много предател, много нещо се е спотайвало в това сдс София. Няма какво да се чудим, че вожда от Банкистан е имал цяла тумба слуги, заложени от Пешо Коня, неговия брат и Кабабахура в редиците на софийското сдс. Това, че днес гърмят, като пуканки и напускат РБ, означава че нещата са вече необратими и блока върви към консолидация и дистанциране от вождистката милиционерска клика на Цв.Цв. и Бо.Бо.

13.08 2014 в 00:16

В СДС София са най-големите ренегати, така че това е положителен знак.

12.08 2014 в 23:47

Всеки знае кой стои зад кулисите-Мавъра от Драгалевци! Ако не беше КТБ и фондацийките които Иване-кажи си, досега и етикетите да са ви забравили, а има страшни вариации и пермутации на имена-Десните, ДСБ, Синьо единство, РБ, страшно нещо!

12.08 2014 в 23:10

Както и друг път съм казвал - Боцето отдавна превзе СДС......

12.08 2014 в 23:00

Дрън-дрън ....този по-добре да обясни изборните резултати на СДС в София и какъв е неговия личен принос за краха на СДС в София.