Председателят на СДС-София подаде оставка

Владимир Йончев 07 август 2014 в 15:48 7952 8

Снимка Ивайло Анев

Кметът на Кремиковци Иво Панев подаде оставка като председател на СДС-София.

Председателят на СДС-София Ивайло Панев подаде оставка.

Причината е взетото късно снощи решение Реформаторският блок да свика конгрес на 15 септември, на който се очаква Радан Кънев да бъде избран за председател на РБ.

20 дни преди изборите всички ще правят предизборна кампания, ние ще правим конгрес. Нали разбирате колко е ефективно такова политическо поведение, коментира Иво Панев.

Оставката ми не е заради предрешения избор на Радан Кънев, а заради начина, по който беше взето това решение. Издебна се момент, в който Меглена Кунева и Божидар Лукарски не са в София и започна завера. Не е това начинът за водене на преговори с партньори. Познайте дали щеше да им се получи играта, ако председателите бяха тук и ако всичко беше извършено на светло, коментира Панев.

Отказвам със своето участие да легитимирам този конгрес на 15 септември. Най-хубавите ми години са минали около СДС, тази година навършвам 50 години и името ми е най-важното, което имам. Няма да позволя името ми да се използва за легитамация на решения, които не споделям.

Вчера вечерта, точно докато течеше Председателският съвет на Реформаторския блок, Иво Панев даде интервю за OFFNews, в което подробно обясни своята гледна точка към процесите, ставащи в РБ.

Засега Панев остава редови член на СДС.

Занапред ще видим. Нямам проблем да съм в партия с 0,03%, ако споделям политическите виждания на участниците в нея. Но ако политическите виждания се разминат с моите, няма да стоя в която и да партия в разрез със съвестта си, каза Панев и коментира, че бъдещето му оставане в СДС зависи от политиката, която партията ще има в следващите месеци.

Иво Панев е кмет на столичния район Кремиковци. Той бе един от малкото кандидати на СДС, които спечелиха предпоследните местни избори. На последните местни избори районните кметове вече се назначаваха от столичния кмет, но Панев запази мястото си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!