Хвърлените яйца и домати поругаха Българската армия, смята депутат от ВМРО

OFFNews 20 октомври 2020 в 22:08 4272 2

Снимка Отровното трио

Хвърлените от демонстранти яйца и домати по сградата на Министерството на отбраната са поругали Българската армия - тази теза застъпва доц. Милен Михов, заместник-председател на ВМРО и член на комисията по отбрана в Народното събрание.

Михов визира акцията на протеста от понеделник вечерта, която беше провокирана от репликите на Красимир Каракачанов към демонстрант: "Ти ли си народа, бе?" и "Ти може да не искаш и майка си, но това е твоя работа".

"С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!" - пише депутатът от ВМРО.

Публикуваме без редакторска намеса пълния текст на позицията на доц. Милен Михов, разпространена днес от пресцентъра на ВМРО:

"ПОДМЯНАТА ПОБЕДИ ПРОМЯНАТА! Очаквано протестът вече няма нищо общо със своето начало. Всяка вечер телевизиите щедро ни показват едни и същи физиономии (няколко десетки на брой), които твърдят, че не са променили исканията си. Всъщност лъжат. Всяка вечер шестват с изкривени от злоба лица и манифестират духовната си нищета чрез оскверняване на институции и символи на държавността. Яйца, домати, червена боя, символизираща кръв – това са изразните средства на малцината останали. Те са готови да осъдят, разстрелят и погребат всеки, който е над тях и значи е виновен за собствените им неудачи. Сигурно така утвърждават чувството за собствена значимост, за тържество на личното си его над властта, реда и закона. Те не са виновни, те са тълпа. Отдали са се на страстите, които умишлено разпалват в тях няколко умели политически играчи. Те не искат нова Конституция и нови правила, не искат обединителни каузи и стабилно общество. Искат власт сега и саморазправа с политическите им противници. Народен съд няма как да свикат, но могат да оплюят и дамгосат чрез тълпата всеки.

Не, не, не! Това не беше се случвало до сега – да бъде поругана армията ни. Враговете просто нямаха шанс, а българите обичаме армията си.

Вчера обаче, Те сбъркаха! Посегнаха на Българската армия, обругаха Министерство на отбраната – институцията, която гарантира свободата и независимостта на държавата ни, която символизира българския боен дух и героизъм. С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

И къде е нейният главнокомандуващ, президентът? Защо мълчи? Одобрява ли политиката на охрачване и омерзяване?

Да се разграничи от извършителите или да поеме отговорността - трети път няма.

Задавам тези въпроси като син на офицер и редови войник от Българската армия, който е служил честно под българското бойно знаме. Казвам всичко това и като член на комисията по отбрана в НС, чийто председател е български генерал."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

21.10 2020 в 12:55

Поругават и майката Земя, защото вратата, по която са хвърлени е направена от дърво. Дървото е материал от Земята. Аз като човек от Земята задавам въпроса "Защо поругахте свещения материал, от който е направен и кръста и ковчега?" Защо Европейският съюз мълчи, когато охрачват Земята? Защо мълчат екоактивистите, иначе толкова гръмогласни, когато става въпрос за някое хотелченценце или лифтченценце?

4022

1

Армията бе ликвидирана в края на 1992 г. Когато бе уволнен научният елит от истински професионалисти.
Над 20000 офицери завършили Висше цивилно образо-
вание във ВХТИ,ВМЕИ,ВИСИпо времето на Димитър Луджев,Сталийски,Георги Ананиев и останалите
ИЗМЕННИЦИ и ПРЕДАТЕЛИ!
Тогава шушумигите и доносниците оцеляха.Останалите на
улицата .Лично перкото Сталийски(Министър на отбраната).Питайки го защо съм уволнен ми е казвал
"На НАС НЕ НИ е нужна АРМИЯ мръсен комунист"
Опонирах,че не съм комунист,а професионалист смекчи тона.Напуснах с вдигната глава след,като му теглих една наум!