Христо Иванов: Задачите пред независимостта на България - отблъскването на путиновата агресия и справяне с корупцията и беззаконието

OFFNews Последна промяна на 22 септември 2022 в 12:59 1134 4

ДБ

Снимка Демократична България

Христо Иванов

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов определи двете основни предизвикателства пред независимостта на страната в днешния празничен ден.

“Очевидно е, че корупцията и беззаконието са вратите, които влиянието на путиновия режим влиза в България. Затова двете големи предизвикателства пред независимостта ни са отблъскването на путиновата агресия в региона и справяне с корупцията и беззаконието в България”, коментира той по време на честванията на Деня на независимостта във Велико Търново.

“Опитът на путиновия режим да наложи своята хегемония с груба сила на целия регион и невъзможността ни да установим реална законност вътре в собствената си държава. Те всъщност са свързани: Путин иска да замени съществуващия международен ред, на който се крепи цялата сигурност и възможност за просперитет на България, със закона на джунглата, при който по-силният може да си вземе което парче иска от съседа си”, заяви той в обръщение към българите в социалните мрежи.

“Вътрешната ни корупция и отслабените ни институции пък са вратата, през която руското влияние винаги е успявало да подкопае нашата държавност. Да сме независими днес, означава да се справим с тези предизвикателства”, коментира Христо Иванов, който е водач на листите в 24 МИР в София и в Пловдив.

Христо Иванов припомня, че в новата история България губи независимостта си за 45 години. След тях, въпреки огромните предизвикателства и преодолявайки различията, България днес принадлежи към семейството на цивилизованите народи.
“Историческият момент, в който живеем, ни кара да си задаваме много въпроси. И вероятно за мнозина българи въпросите, свързани с нашата независимост, са повече от отговорите. И мнозина се питат: "Какво е независимост днес?". Това, което винаги е била: на първо място - достойнство. Независимостта невинаги е спокойствие и съвсем невинаги е сигурност, но винаги е достойнство”, казва той.

Христо Иванов също така призовава за национално единство в в тези нестабилни геополитически и икономически времена.
“Независимостта е и да можем всички тук най-вече да разчитаме един на друг в решаването на тези задачи. Дори и да имаме различия, дори и да имаме остри противоречия, ние сме длъжни да мислим за себе си като за една нация и да се справим с разделението помежду ни. Защото независимостта изисква национално единство”, завършва Иванов.

Парламентарни избори 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-695

5

Парапет

24.09 2022 в 06:33

Здачите са край на хаоса, кражбите и лъжите на подмяната и изтриването на Харваридията и ДБиливта от властта

-300

4

belovejdov

23.09 2022 в 13:59

(д)Оливо,

Те може и да не блестят, само не разбрах ти защо си мислиш, че си на някакво по-високо ниво.
Да ти издам под секрет - не си.

-300

2

Бармалей

22.09 2022 в 14:42

До здравомислещия Бел Отел
Явно че е започнало вече пълното унищожаване на страната ни, с помощта на платени краварски шпиони от ГЕРБ, ПП и ДБ по върховете на власта. Започна се с газа, ще продължи с електроенергията, водата и храната.
Съсипахме и дългогодишните си братски отношения с Русия.
Продадохме и братятна си в Македония, по заповед
на САЩ и ЕС !
На финала ще изпратят вашите бащи и синове да проливат кръвта си за "евро-атлантическите" ценности !
И когато местното ни население бъде изтребено или прогонено, ще могат спокойно да дойдат тук джалатите
от АЗОВ и ДЕСЕН СЕКТОР
воглаве с украинската Жана Д'Арк - Наталия Вовк !
За да си основат "новата" държава, защото от старата им няма да има и помен !?
ДА ЖИВЕЕ ВЪЗРАЖДАНЕ !!!