Quantcast

Христо Иванов: Изборът на шеф на ВКС е десетчасов филм с предизвестен край

ОFFNews Последна промяна на 30 януари 2015 в 11:17 3833 5

Христо Иванов

„Ако мога да се изразя малко метафорично – да присъствам на десетчасови филми с предизвестен край не е нещо, в което виждам особен смисъл”.

Така правосъдният министър Христо Иванов коментира пред БНР вчерашното заседание на ВСС, на което Лозан Панов беше избран за председател на ВКС.

"Аз не мога да се отърва от усещането, че ВСС в този избор решаваше друга задача - не кой е най-добрият в момента да заеме поста председател на ВКС и да стане лице на съдебната система. Задачата, която решаваше ВСС, като че ли беше първо как да не избере кандидата на – както г-жа Итова ги беше нарекла – „революционното мнозинство“. Това като че ли от самото начало, още от предишната процедура беше водеща мотивация", каза Иванов.

Правосъдният министър подчерта, че според него това, което ВСС е направил вчера е грешната задача и въпреки несъмнените качества на двамата кандидати, който и да се беше оказал избран, щеше да получи едно доста трудно начало на работата си.

"И неслучайно, доколкото разбирам, г-н Панов се е почувствал още самата вечер след избора си принуден да направи крачка встрани от тези, които са му приложили някои реплики”, каза още Иванов.

Министърът подчерта, че коментира единствено начина, по който ВСС е подходил към процедурата, а не качествата на Лозан Панов, каквито със сигурност има. Той поздрави Панов за избора му и допълни, че трябва да му предстои много по-трудна задача – да стане „обединител на съдиите”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2015 в 14:13

Позитанско-Куроедовите трлове си заработиха рублите, хайде сега марш обратно в кочината!

30.01 2015 в 13:13

Това е вторият ешелон на комунистическата измет! Когато се осерат в позитанската централа, пускат второразредния отряд от лапачи. Именуват ги "протестъри"! Близнашки е един от тях. Другият е Христо Иванов - иженарицаемият министър на правосъдието. Без никаква тежест, нито авторитет, за да прави реални реформи в съдебната система! Реформаторският блок на Меглена Кунева си набута червените боклуци, за да се съхрани статуквото и да не се случи нищо лошо на сработената от десетилетия схема. Прозрачно!

30.01 2015 в 12:44

Малиии , как боли..Тамън Типинг поинт и Америка за Прокопиев решиха , че държавата е тяхна и ...пак не се получи..Нищо..Ще стане..Сега си имате Пастирката , тоя сулю , Бъчварова..Не е малко за откровени родоотстъпници..

30.01 2015 в 11:57

Много неясно и парадоксално изявление. Дали му харесва на министъра, или не му харесва, трябваше да ръководи заседанието. Затова е министър - да ръководи процедурата, но без право на глас.
Другото е изявление за приятели не позиция за пред обществото. Филмите се гледат от зрители, това не е кино.
Ами какво да кажат тогава съдиите, как би изглеждало изявление от типа: това дело е тъпо, голяма простотия, жалбата е некадърно написана, намерете си някой кадия и го почерпете с кафе да ви реши кавгата, аз изобщо няма да се занимавам.

30.01 2015 в 11:46

Е, убаа рапта! Амчи ти скивъл ли си дусига амрикански филм, дет дън тий ясну кошистани найпудир саму след първъта бирка?!

Давай им артиите, у мазету, и да чаками белио пушак ут кумина.