Хаджигенов: За пръв път има мнозинство на опозицията

Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант, посочи той

OFFNews 17 април 2021 в 12:24 3515 0

Адв. Николай Хаджигенов

„ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел“.

Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ адв. Николай Хаджигенов в интервю за bTV.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, вече страстите са утихнали и всички работят в една посока.

В разговора стана ясно, че той стои зад думите си за "специалиста по поцинковани изделия", казани по адрес на предния председател на Народното събрание Цвета Караянчева. Той коментира, че Караянчева вероятно е добър специалист по поцинкованите изделия и трябва да се заминава с това, а не да "служи като смокиново листо на Бойко Борисов" в парламента.

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: „Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор“, поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ ще е готовност за участие „по някакъв начин“ в правителство или подкрепа на правителство на опозицията, стана ясно от интервюто.

„Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен“, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови