Хаджигенов и Бабикян: Външно да привика Митрофанова за намесата на Русия

OFFNews 21 януари 2022 в 16:15 2198 0

Желанието на Русия от страната ни да се изтегли инфраструктурата на НАТО е очевиден пример за намеса във вътрешните работи на Република България. Това искане предполага, че суверенните решения на България се определят от желанията на някой да е "велика сила" на гърба на страни като Родината ни, както до момента това "величие" бе постигано с Абхазия, Молдова и Крим. Подобно искане надхвърля рамките на двустранните преговори, в които участва Русия в момента и пряко засяга националната ни сигурност, се казва в позиция на „Ние идваме!“, с председател адв. Николай Хаджигенов.

Липсващата или бавна реакция от страна на българското външно министерство никога не е помогнала и не ни е спестила униженията да останем без природен газ, заради конфликт в миналото между Украйна и Русия, нито незаконно нарушаване на въздушното ни пространство от военни самолети на Русия, нито подигравката с историческата ни памет за създаването на славянобългарската ни азбука.

България никога не е представлявала заплаха за Русия, напротив приема всяка година руски туристи и поддържаме добри отношения с руския народ. За сметка на това Руската федерация увеличи и усъвършенства многократно въоръженията си в акваторията на Черно море.

Предизвиква недоумение факта, че според руската дипломация съюзническата инфраструктура на НАТО в България и Румъния изглежда предизвиква по-голяма тревога, отколкото армията на натовска Турция.

Очакваме в спешен порядък да бъде извикан посланика на Руската федерация в Министерството на външните работи, за да даде уточнения по претенциите на Русия към българската национална сигурност и външнополитическите организации, в които участваме. Очакваме министъра на външните работи на Република България да излезе с ясна и суверенна позиция срещу намесата в националната ни сигурност, се подчертава още в позицията на сдружение „Ние идваме!“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови