Гражданският съвет на РБ се разграничи от новото коалиционно споразумение на Блока

OFFNews 11 ноември 2016 в 18:05 4733 5

Гражданският съвет на Реформаторският блок се разграничи от опита за преподписване на коалиционното споразумение на Реформаторския блок без участието на ДСБ. 

"Преподписване на Учредителното споразумение за РБ може да се направи само от всички страни по него. Подписаният от част от тях и някои частни лица „документ“ по никакъв начин не може да замести разписания в Учредителното споразумение на РБ Съюзен конгрес", посочват от Гражданския съвет на РБ.

"Не може участието във властта да е самоцел и на всяка цена, затова се разграничаваме от всякакъв опит да се замесва ГС, нашите имена и достойнство с останките на РБ. По отношението им към облагите от властта ще ги познаете", допълват те. 

Ето и цялата позиция на Гражданския съвет на РБ:

Гражданският съвет, в това число и народните представители от него, категорично се разграничава от опитите на някои от партиите и отделни частни лица да „преподпишат“ учредителното споразумение за Реформаторски блок, без участието на всички участници в блока. Ясно е, че преподписване на Учредителното споразумение за РБ може да се направи само от ВСИЧКИ страни по него. Подписаният от част от тях и някои частни лица „документ“ по никакъв начин не може да замести разписания в Учредителното споразумение на РБ Съюзен конгрес, чието провеждане именно тези партии провалиха и който конгрес трябваше при условия на публичност и прозрачност да създаде обединения траен политически субект - Политическа партия Реформаторски блок. А не поредната партийно-квотна коалиция за разпределение на назначения и облаги от властта и заблуда на реформаторски настроените граждани.

В представителната демокрация е много важно КОЙ кого представлява. Затова и в политиката няма категория „частни лица“, ангажирали се в лично качество. Гражданският съвет не е оторизирал никого и смята участието на негов член, чийто подпис стои под Учредителното споразумение на РБ за дълбоко неморален акт и предателство към ценностите на демокрацията и доверието на избирателите.

В тези трудни и важни за бъдещото на страната ни дни, когато е налице поредният опит за подмяна на волята на гражданите за реформи; когато се поставя на карта европейската ориентация и бъдещето на децата ни; когато върви в ход нов опит за пълна реставрация на модела БСП - ДПС - КОЙ, чрез едно непознато и силно лустросано лице на олигархията смятаме за дълг на всички граждани, в това число и членовете на ГС да казват истината и да изобличават лъжата.

Не може участието във властта да е самоцел и на всяка цена, затова се разграничаваме от всякакъв опит да се замесва ГС, нашите имена и достойнство с останките на РБ.

По отношението им към облагите от властта ще ги познаете!

Граждански съвет

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

5

синя сова

13.11 2016 в 22:56

Истината е ,че Радан Кънев е създателят на Реформаторския блок!Сега червената кукувица и лукчо ,ако искат да остават в правителството в оставка ,нямат право да се наричат Реформаторски блок!

12291

4

Георгиев

13.11 2016 в 14:28

Достойна позиция! Лек път към политическото небитие на Кунева, Лукарски, Вълчев и другите хитри службогонци! Няма да ни липсвате!