ДСБ не подкрепя никого на балатож, от днес се готви за парламентарни избори

OFFNews 06 ноември 2016 в 20:35 11382 15

ДСБ започва интензивна подготовка за явяване на парламентарни избори, обяви партията в декларация секунди след края на изборния ден.

НР на ДСБ свиква Изпълнителен съвет и разширен състав на Националния изборен щаб на партията за 11.11.2016г. и Национално съвещание за 26.11.2016 г.

Резултатите от първия тур дестабилизират страната и са предпоставка за политическа криза, реставрация на левицата и антиевропейски, фалшив национализъм. Отговорността за тази криза е лично на премиера Борисов. Многократно и арогантно той отказа протегнатата ръка вдясно от центъра. С навеждането си към Ердоган и Путин постави на карта членството в ЕС и НАТО. По обиден за цялата нация начин забави номинацията на ГЕРБ, и издигна кандидат, неприемлив за десните избиратели не само в РБ, но и в ГЕРБ - категорични са от ДСБ.

ДСБ от една година оттегли подкрепата си за правителството и постоянно предупреждава за последиците от водената грешна политика. Днес ние не можем да заставим своите избиратели да подкрепят нито един от участниците във втория тур, представители на тази политика. С поведението си по време на кампанията, те допълнително отблъснаха десните избиратели и убедените демократи. Тяхна задача е да спечелят загубеното доверие за седем дни, пише в декларацията на партията.

В нея се посочва още:

"След изтеклия пълен цикъл от избори, десницата трябва да започне на чисто. Да изгради смела алтернатива на днешното корумпирано управление, което предаде политическата инициатива на комунисти и популисти.
Нашата задача днес е да обединим свободните българи - демократите, реформаторите, десните хора в България. През кампанията организациите на всички десни партии показаха еднозначно волята си за единство и противопоставяне на рекета, корупцията и еднопартийния модел. ДСБ протяга ръка за обща работа с тези граждани и организации вдясно, които са опозиция на настоящото управление"

Националното ръководство на ДСБ изказва "своята благодарност към всички български граждани, които подкрепиха Трайчо Трайков и Съби Събев. Благодарим и на структурите и активистите на всички партии от РБ, които изнесоха тежката предизборна кампания, и най-вече - на самите кандидати, които постигнаха силен мажоритарен резултат в тежка атмосфера на страх и популизъм"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!