Говорим най-често за Бойко Борисов, но не с добро

OFFNews 14 май 2014 в 12:39 5642 20

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС, Архив

Най-често отразяван е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, сочи проучване на Института за социална интеграция (ИСИ), което се занимава с медиен мониторинг на предстоящите избори.

Предварителните резултати от изследването бяха представени пред БНР от координатора на мониторинга Стефан Георгиев.

Проучването на ИСИ започна на 25 март и ще продължи до изборния ден. Днес ИСИ ще представи междинните резултати, подготвени на база на изследвания от периода между 25 март и 10 април. Изследването цели да наблюдава дали партиите, политиците и кандидатите за ЕП се отразяват равнопоставено, като за целта са изследвани 20 български медии.

След Борисов най-често споменавани са лидерът на БСП Сергей Станишев, председателят на ББЦ Николай Бареков и премиерът Пламен Орешарски, като с изключение на Бареков, останалите политици „попадат в отрицателната част на скалата за отразяване“.

Проучването на ИСИ показва още, че най-редовно отразяваните формации са ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака“ и „Реформаторксият блок“, но те най-често се споменават с негативен аспект.

Партиите, които се радват на отчасти положително отношение, са „България без цензура“, АБВ, НФСБ, и „Зелените“.
Изследването на ИСИ отчита, че предизборната кампания е „вяла“. Според Георгиев това се дължи на многото почивни дни, които се събраха в края на април и началото на май.

Любопитна констатация в проучването е, че само през периода между 25 март и 10 април президентът и ЦИК са споменавани два пъти повече, отколкото през кампанията на миналогодишните избори.

На база междинните резултати от своя мониторинг ИСИ прогнозира ниска избирателна активност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!