Гоце още е президент, според сайта на правителството

Последна промяна на 22 юли 2013 в 16:01 1463 4

Английската версия на правителствения сайт, според която Георги Първанов още е президент на България.
Английската версия на правителствения сайт, според която Георги Първанов още е президент на България.

Георги Първанов все още фигурира като президент в английската версия на сайта на правителството gouvernment.bg, а Георги Пирински - като председател на Народното събрание.

Гафът най-напред беше забелязан от Dnevnik.bg.

Последната актуализация на англоезичната версия е актуализирана на 17 септември 2005 г. Тогава на власт у нас беше тройната коалиция - министър-председател беше Сергей Станишев, а Георги Първанов беше на края на първия си мандат като държавен глава.

Предоставената на английски информация в правителствения сайт далеч не е много. Няма преведени никакви новини и дори липсват имена на министри в секцията "Кабинет". Когато от английската версия се търси информация в архив, намерените материали са от българската част на сайта.

Публикувани са снимки на българския трибагреник, герба и химна, който дори може да бъде изтеглен в mp3 формат. В сайта са поместени са и датите на националните и официални празници, обявени за почивни дни.  Качена е и остаряла географска и историческа справка на България. Според нея населението на страната е 7.97 млн. души, макар че при последното преброяване от 2011 г. броят беше значително по-малък - малко 7.3 млн. души. Стари са данните и за жителите на столицата София.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2013 в 01:07

А некой лайнар взима заплата за редовно обновяване на сайта, нали. При това взима заплата от нашите данъци, нали... Ама трябва да има редуциране на държавната администрация с поне 30%. Да видиме после как ще си клатят краката тия смешници. Тринайста заплата, четидинайста, представителни, за очила за компютър, за храна , за дрехи, за обувки, а нещшо по-сладко йне искате ли, м*** ви ***?

22.07 2013 в 16:31

http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0159&n=000004&g=

между другото, на английската версия на сайта е посочено "ВЕРСИЯ ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ" , така на български де, щото ако не можеш да го прочетеш на англиски е нужно само да знаеш български и веднга ще разбереш всичко на английски. Раздават си милиони, а един сайт като хората няма "Демократично избраното правителство" на Олигарски. Да не говорим, че всеки нормален човек достигнал до този, мммм, сайт, знае, че всеки браузър може да уголеми шрифта за четене и без съмнителната помощ на българското правителство.
И ако щракнете там вече още веднъж с голеееми букеи можете да прочетете още веднъж , че президент е Г.Първанов.
http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0159&n=4&g=&vis=000168

22.07 2013 в 16:18

Това не е новина, отдавна го забелязаха. Потресаващото е, че оттогава никой не го е оправил - явно на ония изобщо не им пука! Бас държа, че има поне една наредба, която е нарушена с тази грешна информация, ако не е дори и Закон, т.е. имаме извършено административно нарушение!

22.07 2013 в 16:10

gouvernment.bg - government.bg