Гоце още е президент, според сайта на правителството

Лилия Христова 22 юли 2013 в 16:01 2358 4

Английската версия на правителствения сайт, според която Георги Първанов още е президент на България.
Английската версия на правителствения сайт, според която Георги Първанов още е президент на България.

Георги Първанов все още фигурира като президент в английската версия на сайта на правителството gouvernment.bg, а Георги Пирински - като председател на Народното събрание.

Гафът най-напред беше забелязан от Dnevnik.bg.

Последната актуализация на англоезичната версия е актуализирана на 17 септември 2005 г. Тогава на власт у нас беше тройната коалиция - министър-председател беше Сергей Станишев, а Георги Първанов беше на края на първия си мандат като държавен глава.

Предоставената на английски информация в правителствения сайт далеч не е много. Няма преведени никакви новини и дори липсват имена на министри в секцията "Кабинет". Когато от английската версия се търси информация в архив, намерените материали са от българската част на сайта.

Публикувани са снимки на българския трибагреник, герба и химна, който дори може да бъде изтеглен в mp3 формат. В сайта са поместени са и датите на националните и официални празници, обявени за почивни дни.  Качена е и остаряла географска и историческа справка на България. Според нея населението на страната е 7.97 млн. души, макар че при последното преброяване от 2011 г. броят беше значително по-малък - малко 7.3 млн. души. Стари са данните и за жителите на столицата София.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!