Главчев: Не виждам кой би ме убедил да направя промени

OFFNews 05 април 2024 в 11:40 1055 3

Димитър Главчев

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Димитър Главчев

До подписването на указа на президента не смятам да прави промени във вече обявения състав на служебното правителство. Няма да се стига и до смяната на вътрешния министър Калин Стоянов.

Това заяви служебният премиер на излизане от президентството, след като представи структурата и състава на кабинета си пред президента Румен Радев и партиите

"Аз съм взел своето решение. Не виждам кой би ме убедил да направя промени. Най-трудното ми решение и най-много се двоумях - няма да скрия, беше за Калин Стоянов", обясни той.

Главчев обясни, че подадената оставкана главния секретар на МВР Живко Коцев в четвъртък абсолютно е наклонила везните към Стоянов.

"Представете си какво щеше да се случи, ако и професионалното ръководство е в оставка, а сменим и политическото в лицето на министъра. Не мога да поема такъв риск", коментира Димитър Главчев. 

Той допълни, че Кирил Вътев и останалите трима министри от сега действащото правителство (Калин Стоянов, Георги Гвоздейков и Галин Цоков - бел. ред.) ги е избрал, за да има приемственост. "Прецених, че е по-добре да не се рискува да има трус в сектора", разясни Главчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

ИАД

06.04 2024 в 05:25

Що така бе Трифонов? Завист ли не глоджи? Що не направи ти нещо, когато птичето ти кацна на работа, а прати в парламента най некадърните си хора? На крива ракета космоса и пречи!

1000

2

ИАД

06.04 2024 в 05:19

Фантомас се развихря!

3714

1

GB

05.04 2024 в 14:53

Що така? ББ и ДП се виждат отдалеко.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки