Германският външен министър обърка Плевнелиев с румънския президент

Offnews 11 март 2015 в 08:01 6363 12

"В края на моето посещение в България, бях приет и от румънския президент Росен Плевнелиев". Това написа на стената си във Фейсбук министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, след края на официалната му визита у нас, пише bgglas.

Няколко часа по-късно грешката беше поправена, след десетките коментари под публикацията, сред които и на българи.

Припомняме, че на 10 март Франк-Валтер Щайнмайер беше на официално посещение у нас и освен с Росен Плевнелиев се срещна с премиера Бойко Борисов, външният ни министър Даниел Митов и лидера на БСП Михаил Миков.

Ден по-рано германският дипломат №1 беше неволен участник в подобна грешка, сътворена по време на визитата му в Румъния от румънското външно министерство.

В Букурещ Щайнмайер беше сюрпризиран неприятно от колегата си Богдан Ауреску, който му връчи официална брошура по случай 135 години от установяването на двустранни отношения, на която с цветовете на германския флаг на корицата е покрита картата на Франция.

Румънските власти веднага се извиниха, обяснявайки, че става въпрос за техническа грешка. Ауреску също се извинил на Щайнмайер, който дипломатично отговорил, че не е забелязал грешката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!