ГЕРБ ще предложи стари министри в новия си кабинет с ясното съзнание, че ще бъде отхвърлен

Лидерското място на Бойко Борисов в партията е запазено, смята Деница Сачева

OFFNews 10 април 2021 в 10:09 5283 0

ГЕРБ ще предложи част от старите си министри в нов кабинет при връчване на мандата като първа политическа сила, защото са подготвени за това. В партията обаче са наясно, че правителството им ще бъде отхвърлено, стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева пред БНТ.

"Настоящият кабинет няма да бъде повторен напълно, но успешни имена от него ще намерят място в новия. Аз лично предпочитам да остана народен представител", каза Сачева.

Изборите показали, че обществото е много фрагментирано, че хората са много разделени, всички имат различни виждания и гледни точки и в момента сме пред решаване на един доста труден ребус.

"ГЕРБ печели в 24 от общо 31 избират района, така че независимо от вълната от омраза срещу нас и различни критики, ние бяхме фокусирани върху управлението на кризата, отколкото върху изборната кампания. Самата аз бях по-малко от половината време в района, в който работех, защото трябваше да се подготвят социално-икономическите мерки за хората", подчерта Сачева.

Социалният министър декларира, че ГЕРБ е готова за ролята си на опозиция, както и за нови избори.

"Отговорността в момента пада върху г-н Станислав Трифонов, те трябва да представят правителство като втора политическа сила. Надяваме се, че следващата седмица отговорът на този въпрос ще бъде факт", каза още Сачева.

За възможността за съставяне на служебно правителство от президента Румен Радев Сачева коментира, че той е фокусиран върху президентските избори, но "има страст" към служебните правителства.

"На 11 май предстои конгрес на партията. Предстои да се види какви промени ще има, но лидерското място е запазено. ГЕРБ е свързан пряко с г-н Бойко Борисов, така че лидерското място в партията не подлежи на никакво съмнение", категорична е Сачева.

Кой ще бъде кандидат президент все още не била актуална тема, защото приоритетите на ГЕРБ били свързани с държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови