ГЕРБ с пламенна реч за Борисов, пленарната зала остана почти празна

Десислава Атанасова поиска оставката на Кирил Петков

Йорданка Веселинова 14 април 2022 в 18:32 2350 2

Снимка OFFNews

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова прочете пламенна декларация в защита на Бойко Борисов. Декларацията идва няколко часа след съдебното решение, според което арестът на Бойко Борисов е незаконен

Докато Атанасова четеше речта си, всички депутати от "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" напуснаха пленарната зала, а като слушатели, освен ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", останаха и народните представители от "Има такъв народ".

"Надявам се, че няма да искате сега закриване на Софийския районен съд, г-жо министър", обърна се тя към Надежда Йорданова.

Атанасова попита Йорданова как ще покани европейския главен прокурор Лаура Кьовеши отново и как ще я посети, след като властта е извършила незаконен арест с "неграмотна заповед".

Според Атанасова вътрешният министър Бойко Рашков освен незаконния арест, е извършил и репресия на българските медии.

След това председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС се обърна към министър-председателя Кирил Петков, като посочи, че никой не е над закона. С тези думи Петков коментира ареста на Борисов. Атанасова заяви, че министър-председателят е станал такъв "по силата на някакви стихии":

"Призовавам ви като минимум да не правите нищо повече, още по-добре е да не говорите повече, а най-добре ще бъде отново да се върнете към търговията на дребно. Оставка аматьори!", заключи тя.

След това депутатите от ГЕРБ-СДС станаха на крака, пляскайки на речта на Атанасова и скандирайки "Оставка".

"Радостта Ви може да е кратка, колеги от ГЕРБ", заяви зам.-председателят на НС Мирослав Иванов и допълни: "Много удобно пропуснахте да прочетете последното изречение, което гласи: Решението подлежи на обжалване."

Бившият здравен министър Костадин Ангелов пък поиска спешно в НС да бъде извикан премиерът Кирил Петков, който да внесе оставка на цялото правителство, "за да може промяната да продължи".

Впоследствие редица депутати от ГЕРБ-СДС се изредиха на трибуната на НС и докато защитаваха лидера си Бойко Борисов, успяха допълнително да забавят гласуването за закриване на спецправосъдието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

1

ivenco

14.04 2022 в 19:45

Е вторият път ще изчистят пропуските :). Според мен трябва да се опитва до успешен край. Тикво*ний в СЦЗ. ;)


Пък оставка всеки може да иска. Викат му демокрация. И ние искахме разни оставки преди две лета, ама нямаше. Сега нещата се намесват. ;)