ГЕРБ: Нинова привика някъде премиера да се разберат 'като мъже'

Йорданка Веселинова 17 март 2022 в 15:03 1110 0

Снимка OFFNews

Къде е премиерът Кирил Петков се оказа изключително важен въпрос за ГЕРБ днес в парламента. И депутатите на Бойко Борисов отговориха сами на специална пресконференция, където се оказа цялата парламентарна група.

"Корнелия Нинова го е извикала някъде, за да се разбират като мъже", обяви Десислава Атанасова.

Тя припомни думите, с които преди няколко години лидерът на БСП се обърна към Бойко Борисов:

"Що не излезете отвън да се разберем кат' мъже?", каза тогава Нинова.

"Ако преди време въпросът, който вълнуваше българското общество, беше "кой?", то днес е "къде?". Въпросът е къде е Кирил Петков", каза Десислава Атанасова.

Тя смята, че председателят на НС Никола Минчев се е превърнал в параван, зад който се крие "безпомощният премиер". Думите ѝ са по повод искането на ГЕРБ за извънредно изслушване на Кирил Петков заради изказването на вицепремиера Корнелия Нинова, която заяви, че се готви форсмажор със задна дата.

Междувременно заседанието на Министерския съвет беше отменено и това подхрани допълнително любопитството на бившите управляващи.

"Няма го в парламента, няма го в МС. Някъде евакуирал ли се е или ползва някакво форсмажорно обстоятелство на непреодолима сила, за да излезе пред народните представители от всички политически сили и да обясни как Корнелия Нинова изземва функциите му на министър-председател и диктува не само дневния ред на обществото, дневния ред на МС, но и дневния ред на Народното събрание", коментира Атанасова.

"Ние също сме във форсмажор, защото възможно най-големият форсмажор е да дадеш на БСП да ти управлява и икономиката, и земеделието. Това означава две неща - срив на икономиката и изчезване на хляба", иронично добави съпартиецът ѝ Тома Биков

Той упрекна ПП, ДБ и ИТН, че са съучастници на БСП и Нинова в стремежа им да контролират цените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки