ГЕРБ напускат НС, ще се върнат в зала само, за да отхвърлят кабинета 'Василев'

Йорданка Веселинова 07 юли 2022 в 11:31 3811 6

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Десислава Атанасова

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да влиза повече в пленарната зала и няма да поддържа кворума. Депутатите от партията на Бойко Борисов ще се върнат само, за да гласуват "против" евентуалния проектокабинет на Асен Василев.

Това съобщи председателката на групата Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание. Причина за решението ѝ е нефункционалният парламент. По думите ѝ вчера депутатите са слушали само доклади (Става дума за докладите на Омбудсмана за 2020 г. и 2021 г., те бяха поставени преди поисканото от БСП и ГЕРБ-СДС разглеждане на промените в Изборния кодекс. Четенето им продължи почти до 14 ч. - краят на пленарния ден, и така времето не достигна за поредния опит за връщане на хартиените бюлетини - б.а.).

Атанасова добави, че народните представители днес са загубили повече от час пленарно време за процедури и това е доказателство, че НС не работи. (По искане на ГЕРБ-СДС днес в НС се изслушват премиерът в оставка Кирил Петков и енергийният министър в оставка Александър Николов. Двамата отговарят на въпроси за доставката и цената на природния газ. Във връзка с тези въпроси двамата входирали секретни документи, заради което председателят на НС Мирослав Иванов заяви, че изслушването ще е закрито. Това провокира управляващи и опозиция да дадат старт на поредната надпревара по ораторски умения, която продължи повече от час. Най-активни в това упражнение бяха именно депутатите от ГЕРБ-СДС - б.а.)

На брифинга в НС бившият енергиен министър Теменужка Петкова заяви, че няма нищо секретно в документите, а закриването на заседанието цели да скрие важна информация от гражданите. Съпартиецът ѝ Делян Добрев беше по-краен и заяви, че цената на газа ще продължи да се вдига, просто защото газ няма. По думите му кабинетът на Кирил Петков е заложил "бомба" за служебния кабинет на Радев и "ядрена глава" за следващото редовно правителство. Той твърди, че може да бъде въведен ограничителен режим на газа и това да доведе до криза за бизнеса и топлофикациите. Добрев заяви още, че "Чирен" е пълен на 30%, при изискуеми от ЕС 80%. На въпрос какво решение ще предложат той не даде отговор и лаконично допълни, че мъртъв човек не може да бъде съживен. Депутатът не изключи възможността следващ служебен кабинет да ревизира плащането в рубли за руски газ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

07.07 2022 в 15:53

Да спрат надницата за всеки ден непосетен, плюс отнемане на имунитет и позиция след 30 неизвинени.

До кога ще им плащам, а те ще си бият шута?

5827

5

pisnamiotmutri

07.07 2022 в 12:53

Допълнение към долния коментар
+последни по свобода на словото в ЕС
+лидер по аборти в ЕС
+лидер по онкологични, белодробни и инфаркти в ЕС
+липса на контрол на храните
+липсва развитие на култура
+липсват преки чуждестранни инвестиции
+рекордна емиграция за ЕС
+рекордно ниска раждаемост
+рекордни убийства на пътя
+рекордно ниско доверие към прокуратура
+нелегитимно управляващо мнозинство с рекордно ниска избирателна активност падаща все повече
+събираме капачки за новородени
+топ университетите приемат всеки кандидатствал

5827

4

pisnamiotmutri

07.07 2022 в 12:49

На Доган единия отбор калинки с нова доза провокации. Тези къде се бутат да ни помагат за12 години световен лидер по смърт, лидер по корупция в ЕС, най-бедни, най-нещастни, най-неграмотни в ЕС!!?

Не се ли намира някой да им каже, че могат да ни помогнат само ако повече не се занимават с политика?

3767

3

Име на профила

07.07 2022 в 12:28

Не знам, при нас като отказваш да ходиш на работа те уволняват.

2550

2

alfakentavur

07.07 2022 в 11:59

Яд ги е заради хартиените бюлетини. Свикнали бяха да купуват гласове и/или корпоративен вот, а на електронното гласуване не става. Ей за това ги е най-много яд.

14469

1

случайно прочетох

07.07 2022 в 11:40

ГЕРБ умират от страх да не се гласуват спешните закони, защото ще блесне истината какви каузи защитават!
А Атанасова, не знам защо, си мисли, че като е грозна значи, че е умна :–))))))))))))
 
X

Подкастът на OFFNews