ГЕРБ на консултации с президента в четвъртък

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2016 в 15:28 3321 0

ГЕРБ отива на консултации с президента Росен Плевнелиев в четвъртък. Това съобщи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Ще има политически консултации с всички парламентарно представени групи, за да може да се търсят решения, които да бъдат полезни за държавата, посочи Цветанов.

След оставка на премиера по закон президентът трябва да връчи мандата на най-голямата партия в парламента, а ако тя го върне, на втората и по избор на още една парламентарно представена партия.

Цветанов подчерта, че ГЕРБ ще върне мандата и допълни, че според него други парламентарни групи не биха могли да формират кабинет в 43-ия парламент освен от ГЕРБ, като най-голямата парламентарна група, и "БСП лява България".

Цветан Цветанов каза още, че бюджетът за следващата година трябва да бъде разгледан в парламента и да се търси начин да бъде приет. Разглеждането на бюджета се очаква да се случи в петък, а дотогава ще бъде разгледан от всички парламентарни комисии. 

Той подчерта още, че парламентарната група на ГЕРБ застава зад Цецка Цачева и тя получава подкрепата им за това да остане председател на Народното събрание.