ГЕРБ има 20 номинации за кмет на София

"Аз не съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС", каза днес Бойко Борисов

Кристина Минчева 20 септември 2023 в 11:51 1655 0

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Бойко Борисов

ГЕРБ има 20 номинации за кмет на София, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента, като добави, че ГЕРБ „е демократична партия и има събрания и номинации“.

„И сега за отделните райони – някои се управляват по-добре от кметове на ГЕРБ, други от кметове на ДБ. Има различни виждания и аз ви помолих, най-учтиво, да изчaкате няколко дни, ще ви събера в централата и ще го обявя. Какъв е тоя зор, защо ме пресирате“, попита Борисов по повод кметските кандидатури.

Той доуточни думите си от вчера, че ДПС е част от управляващата коалиция като каза, че той не е в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС.

„Но след провеждането на парламентарни избори пет пъти подред се събрахме и решихме, че вторият мандат с премиер Денков, с техни министри (на ПП-ДБ), плюс Мария Габриел, те (ПП-ДБ) да управляват. Само че с толкова малко депутати не могат да се направят никакви реформи, заради това се прибавиха и колегите от ДПС“, каза лидерът на ГЕРБ-СДС.

Делян Пеевски от ДПС също коментира днес коалицията. И той каза, че коалиция няма, а ДПС подкрепя ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС по определени теми.

„Коалиция няма, както виждате. Борисов ви е казал, че те работят заедно по определeни теми, ние ги подкрепяме по определeни теми. Нашата роля никой не я отрича“, заяви Пеевски.

По отношение на вчерашната среща между премиера Николай Денков и зърнопроизводителите, Борисов и Пеевски поздравиха правителството.
Борисов съобщи, че е разговарял с министър-председателя по телефона и е дал думата си, че ако се наложат законови промени, парламентарната група на ГЕРБ ще ги подкрепи.

„Аз вярвам на Денков и на министрите, които са там, че каквото е необходимо, ще подпишат и каквото е необходимо, ще го свърши парламентът. Към 22:00 часа е чух с него и той ми каза какво иска от мен и всичко съм свършил, каквото е искал“, каза Борисов.

„Значи това, което са се разбрали, доколкото разбрахме е, че Денков и министърът на финансите Асен Василев трябва да подпишат документ със зърнопроизводителите, нека го видим днес и ще коментираме“, съобщи Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша