ГЕРБ и Патриотичният фронт преговарят за правителство (снимки)

Offnews 16 октомври 2014 в 07:38 4537 4

Снимка Сергей Антонов

Консултации на ГЕРБ с ПФ за съставяне на правителство

Продължават консултациите на ГЕРБ с останалите партии, които влизат в парламента. Днес разговорите са с представителите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. 

По време на консултациите вчера ГЕРБ и Реформаторският блок не постигнаха съгласие по съставяне на правителство. Цецка Цачева от ГЕРБ заяви, че не получила отговор на въпроса как може да бъде съставено стабилно правителство, без да е ясно с това колко надежден партньор е Реформаторският блок.

Цачева посочи, че представителите на ГЕРБ остават с горчивина от начина, по който Реформаторите са се отнесли към консултациите.

Според Реформаторите преговорите с ГЕРБ пропаднали, въпреки съвпаденията по 90% от приоритетите в програмите на двете партии, включително за спорната реформа в правосъдието. Реформаторите обаче не чули ясно изявление, че ГЕРБ не подкрепя модела "КОЙ" на срастване на политическа, икономическа и медийна власт.  

И ГЕРБ, и Реформаторите до вчера не изключваха възможността националистическата коалиция като партньор за управление. При преговорите обаче лидерът на НПСД Корман Исмаилов постави въпроса доколко правителството ще зависи от националпопулистки формации.

"Аз съм готов на нови преговори с Реформаторския блок, ако гарантират отговорност и дойдат с кадрови предложения", заяви след разговорите пред „24 часа онлайн“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Аз съм отговорен човек и съм готов, ако спрат да се държат все едно са в предизборна кампания, да назнача нови преговори, да пратя пак преговорен екип и да продължим. Но да ни гарантират отговорност, включително и с кадрови предложения относно ръководството в Народното събрание, правителството, агенциите и визия за споделена отговорност. Днес те не са имали тази готовност, посочи Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!