ГЕРБ и Патриотичният фронт преговарят за правителство (снимки)

Offnews Последна промяна на 16 октомври 2014 в 07:38 3958 4

1/1

Снимка Сергей Антонов

Консултации на ГЕРБ с ПФ за съставяне на правителство

Продължават консултациите на ГЕРБ с останалите партии, които влизат в парламента. Днес разговорите са с представителите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. 

По време на консултациите вчера ГЕРБ и Реформаторският блок не постигнаха съгласие по съставяне на правителство. Цецка Цачева от ГЕРБ заяви, че не получила отговор на въпроса как може да бъде съставено стабилно правителство, без да е ясно с това колко надежден партньор е Реформаторският блок.

Цачева посочи, че представителите на ГЕРБ остават с горчивина от начина, по който Реформаторите са се отнесли към консултациите.

Според Реформаторите преговорите с ГЕРБ пропаднали, въпреки съвпаденията по 90% от приоритетите в програмите на двете партии, включително за спорната реформа в правосъдието. Реформаторите обаче не чули ясно изявление, че ГЕРБ не подкрепя модела "КОЙ" на срастване на политическа, икономическа и медийна власт.  

И ГЕРБ, и Реформаторите до вчера не изключваха възможността националистическата коалиция като партньор за управление. При преговорите обаче лидерът на НПСД Корман Исмаилов постави въпроса доколко правителството ще зависи от националпопулистки формации.

"Аз съм готов на нови преговори с Реформаторския блок, ако гарантират отговорност и дойдат с кадрови предложения", заяви след разговорите пред „24 часа онлайн“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Аз съм отговорен човек и съм готов, ако спрат да се държат все едно са в предизборна кампания, да назнача нови преговори, да пратя пак преговорен екип и да продължим. Но да ни гарантират отговорност, включително и с кадрови предложения относно ръководството в Народното събрание, правителството, агенциите и визия за споделена отговорност. Днес те не са имали тази готовност, посочи Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2014 в 13:23

ХОРА, НЕ СЛУШАЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА РАЗНИ ИЗПАДНАЛИ ГЛУПАЦИ МОЛЯ ВИ, ЧЕ ГЕРБ И РЕФОРМАТОРИТЕ, АТАКА, БСП, ДПС, БРЦ, АБВ СА БОКЛУЦИ НЯМА И СЪМНЕНИЕ, НО ДАЙТЕ ШАНС НА ПОНЕ ЕДНА МАЛКА ГРУПА НОВИ НОВИ НОВИ ХОРА ОТ ПФ, ПЪК ТОГАВА ГИ ПЛЮЙТЕ.

16.10 2014 в 11:02

ДС-Паричният фронт, особенно ДС-МВРо, ВСИЧКИТЕ са пропагандно-манипулационни медийни и улични клоуни, които нямат НИКАКВА квалификация и са с ниско образование (псевдо-университетите за платени дипломи в Търново и Благоевград, вкл. Каракачанов, който е учил в търновския, но като номенклатурен наследник и млад ДС-агент е получил съмнителна диплома от СУ)! И пенсионирани милиционери и фатмаци, от които ГЕРБ си имат на талази! А съставянето на кабинет от неквалифицирани лявопопулистки ДС-агенти и фатмаци на московско-белградска копанка ще е най-малкото международен скандал, поставящ под съмнение дясната ориентация на бившата БКП и ДС мутра Боко! Отделно данъкопладците ще трябва да плащат солено за далаверите и "обучението" с министерска заплата на тия червени некадърници и тунеядци!

16.10 2014 в 10:01

За по-малко от 420К на месец хич да не подписват. Иначе от Атака ще им се смеят.
"Патриотизмът" български е скъпо удоволствие.

16.10 2014 в 08:19

Това агент "иван" ли е в дясно на снимката? Агенти на дс ще преговарят с агенти на дс за правителство? После ми кажете ,че комунизма си е отищъл!