Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ГЕРБ и БСП в задочен спор за алкохола и танцьорките на младежкия европейски форум

ОFFNews 25 април 2018 в 12:17 2200 0

ГЕРБ и БСП отново влязоха в задочен спор. Този път управляващи и опозиция си размениха обвинения за срещата на Европейския младежки форум в НДК от миналата седмица, след която имаше оплаквания, че е бил сервиран безплатен алкохол, а участниците са били заведени в бар с полуголи танцьорки.

От БСП излязоха с декларация по темата от парламентарната трибуна. В пленарната зала депутатът от социалистите Весела Лечева заяви, че правителството се е провалило напълно с организацията на това събитие.

"Ясно е, че въпреки този организационен гаф и провал министър Лиляна Павлова и министър Красен Кралев няма да си подадат оставките. Излишно е да споменаваме европейската практика за поемане на отговорност. Но днес дължите едно голямо извинение - на младите хора", каза от трибуната Лечева.

Според социалистите критики, като тези на лидера на европейските младежи Луис Алварадо, са рядкост и петното от станалото не е само за управляващите, а за България.

"В България си познаваме министрите. Знаем колко народни средства се харчат за организиране на аплодисменти,  за усмихнати снимки, за медийни ефекти. Знаем и стила на премиера, който съветва младите хора да станат овчари, когато се дискутира безработицата, или да садят картофи, когато става дума за препитание. На тази злополучна конференция министър-председателят посъветва младите хора в Европа да се размножават", каза още Лечева.

От ГЕРБ избраха да отговорят на критиките с критики. От кулоарите на Народното събрание от управляващата партия обявиха, че форумът за младежките политики е попаднал в капана на спекулациите и интригите на БСП.

"Опозицията просто не може да прости поредния успех на правителството по отношение на председателството на Съвета на Европейския съюз", обяви председателят на младежката организация на ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.

Той обясни, че се е поинтересувал от провелия се форум и е разбрал, че на него е имало над 250 делегати и чуждестранни представители, но след това скандалът е дошъл от партийно ангажирани хора, които трябва да отговорят на няколко въпроса.

"Дали Мина Кутева, член на управителния съвет на Националния младежки форум и дъщеря на народния представител от БСП Антон Кутев, има нещо общо с така направените внушения за международната конференция. Дали Лилия Еленкова, бивш председател на Националния младежки форум и човек и сестра на депутата от 42-то Народно събрание Станислав Владимиров, имат нещо общо с разразилата се буря", попита Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!