ГЕРБ: ДС буни народа срещу Рашидов – този доказал се в целия свят човек

Полина Карастоянова държа патетична реч в защита на министъра, но отказа да отговаря на въпроси

Нели Чолашка Последна промяна на 23 април 2015 в 14:55 11156 39

Полина Карастоянова, председател на комисията по култура и медии.

"Има кръгове в България, кръгове на фирми, кръгове на бивши служби, които в последните години целят едно - да уронят авторитета на възможно повече институции в България, както и на тези, които работят за тези институции. Държава, в която институциите нямат авторитет, не е държава. Следва анархия".

Това обяви Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ, на брифинг в кулоарите на парламента в защита на министъра на културата Вежди Рашидов, срещу когото се организира протест днес. На брифинга присъстваха представители на всички партии, подкрепящи кабинета, но въпроси не бяха разрешени.

Според Велчев въпросните кръгове от фирми и бивши служби целят анархия, защото в тези условия "те най-добре ще могат да се реализират и да постигнат своите цели за манипулиране и управление на държавата".

"Не е честно да се използват медиите за толкова низки цели и за уронване престижа на хора, които са се доказали в цял свят", каза в заключение зам.-председателят на ГЕРБ.

Преди него патетична реч държа Полина Карастоянова от патриотичния фронт, председател на комисията по култура и медии:

"Искаме ясно да прозвучи нашата оценка за изключителния успех, който България има с откриването на Тракийската изложба в Лувъра с не по-малко значимото събитие, което беше в рамките на миналата седмица-концертът в парижката катедрала Нотр Дам, на българския хор. Оценяваме ги като изключително не само за България, но и за лицето на култура Европа.

Оценяваме тези събития като изключителни, защото България и лицето на културна Европа, България е на световната културна сцена в главна роля. В този смисъл приносът и работата на министерството на културата, на министър Вежди Рашидов са значителни и имат своето място и ние тук днес бихме искали да изразим още един път нашата подкрепа и нашето уважение. Бихме искали също да стане ясно, че институционалната работа в средите на културата, в творческите среди, има голямо значение мястото на твореца, на таланта и мястото на твореца и на таланта в международния културен свят. Министър Рашидов има своето запазено място в този свят".

Тя обаче за пореден път избяга, когато се стигна до въпроси от журналистите. 

Освен това е отменила заседанието на насрочената за днес комисия по култура и медии, на която трябваше да бъде изслушан министърът на културата Вежди Рашидов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2015 в 00:13

Абе, тая не беше ли една сервитьорка дето В.Симеонов я набута по партийна линия да замести Слави Бинев покрай неговите циркове ? То разликата между нея и Бинев е, че за него поне бяхме чували, а въпросната не я бяхме. От трън та на сервитьорка, еби му майката

25.04 2015 в 09:31

Всички от бившите служби създали и подкрепящи герб вече не са от "БИВШИТЕ", Те са от настоящите...

24.04 2015 в 17:01

37 e тъпак абсолютен.

24.04 2015 в 15:34

като ви чета тук опорните точки, да ви кажа рашидов започна да ми става симпатичен.по същич начин, по който борисов ми става симпатичен, на фона на станишев, местан, орешарски и сие.може да простеят, но толкова ниско, колкото вас, не са стигнали и няма да стигнат.те притежават някакъв първичен морал и принципност.вие обаче, въпреки прекрасното си възпитание,нямате морал, а само низки страсти в душите си.това е придобито влседствие на снобизма, лицемерието и сервилността към олигарсите, с което ви отгледа людмиложивковата школа на псевдокултира и псевдоинтелектуализъм.не простотията на вежди ибойко докара народа ни до тази нищета, а вашата бездуховност

24.04 2015 в 15:25

аз не видях тук нито едно доказателство, че участници в протестите или хора от протестна мрежа са били на събирането срещу Рашидов.или публикувайте доказателство, или публично се извинете на читателите си! пряко към г-н Йончев отправям обвинение в поредната манипулация, както беше с НГДЕК! ама никак не ви прави чест да действате с методите на ДС! ако имате капка достойнство, ще се извините. Че рашидов е простак всички видяхме, но и че въпросният певец е още по голям простак и профан също видяхме!рашидов си е такъв по природа, но искрено работи за определени реформи(от които и кръгът около него, но и всички ние имаме интерес), които не са в интерес на"интелектуалната" номенклатура.защото и такава има у нас и тя се опитва да оцелее по изключително долен начин.и вие, г-н Йончев сте от хората, които се опитват да й помогнат. не знам поради какви интереси, но опреселено браните статуквото, обрекло ни на псевдокултурна и превдоинтелектуална среда, което няма да се спре пред нищо в опитите да си запази териториите.а воплите за рибарите, поразително приличат на снобизма на вашите, г-н йончев вопли за децата от гетото люлин, които свалили били нивото на НГДЕК...

24.04 2015 в 09:48

От ГЕРБ=ГРОБ, по комунистическа и ченгеджийска паритийка нема...никога повече за вас. ОСТАВКА!!!

24.04 2015 в 08:05

ДС-Мутреса брани ДС-мултака на републиката!
http://www.comdos.bg/media/Решения/2-243-длъжници-към-ОББ.doc
РЕШЕНИЕ № 2-243/ 09.10.2013 г.
Обявява установената и обявена с решение № 2-81/ 26.09.2012 г. – Българска търговско-промишлена палата - принадлежност към органите по чл. 1 от Закона на:
Три имена: Аспарух Драганов Карастоянов
Дата на раждане: 09.09.1951 г.
Място на раждане: гр. София
Вербувал го служител: лейт. Марин Славчев Черкезов на 29.11.1977 г., регистриран на 07.12.1977 г.
Ръководил го служител: лейт. Марин Славчев Черкезов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството: ОУ на МВР-Варна-ДС
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник: агент
Псевдоними: Максимов
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1: Документи от ръководил го щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IА-3068 (Вн); рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр.; протокол рег. № К СА-94/ 24.03.1990 г. за унищожаване на работно дело IР-1520 (Вн).
Снемане от действащия оперативен отчет:
Член на управителен орган (Управителен съвет) на фирма – длъжник „ПЛАМА” АД, гр. Плевен

24.04 2015 в 00:08

Герб - ДС петни наш министър.
Като се има (без да ползвам предлозите на Цвинокио - шофьорското синче "из" "под" "на" "в") предвид произхода на ГЕРБ, къде са комунист връз комуниста; ДС връз ДС-то - много ми се иска да ги напсувам, ама не ми позволява доброто възпитание да го направя......
Ама що спи тоя народ, забавлява се с някакъв пиян Мултак, като министърчето на финансите не му стигаше заплатата и пие кафе с Кой.....

Смотан матриял, тъп, с магнолии за фон!

23.04 2015 в 23:59

Рашидов - този доказал се простак - да му залепя 5 лева на челото, като на истински творец.