"Защо Рашидов не е министър на рибарите?"

ОFFNews Последна промяна на 21 април 2015 в 18:20 8746 53

Георги Петров, 2012 г.
Георги Петров, 2012 г.

„Аз съм човек. Не съм се родил хорист. Не съм обиден, аз съм омерзен от това, че министърът на културата се радва на SMS-а на рибарите. Защо не е министър на рибарите, а на културата? Не желая да общувам с такива хора, не съм ги избирал, но законовото положение е аз да си плащам данъците и хората, които са на власт, да получават заплатата си от такива като мен”.

Това каза пред bTV хористът от "Йоан Кукузел" Георги Петров по повод думите на Вежди Рашидов, който каза, че се радва много на SMS-а, изпратен му от рибарите от Ченгене скеле, с което му благодарят, че прославя България по света.

Реакцията на Петров бе предизвикана и от думите на министъра, който коментира недоволството на тенора от ниското заплащане с думите, че ще му даде 100 лв., за да се успокои и да пее.

„Защо някой, когато иска да използва услугите на друг, смята, че те са безплатни. Моят въпрос не седи за това дали опират до 100-200 лева. За мое голямо съжаление институция като Министерство на културата го сведе до битийното му обяснение и принципно защо дейците на културата не получават заслуженото и как да оцеляват в България и не влизаме ли в крив популизъм”, каза Петров.

Той изтъкна, че не е избирал Рашидов за културен министър, нито пък е гласувал за ГЕРБ, но си плаща данъците заедно с всички данъкоплатци и министърът трябва да се съобразява с това.

„Едни хора, които ми говорят за престиж и как трябва да правя престиж без пари, най-вероятно бъркат основни правила в най-обикновените стоково-парични отношения. Аз смятам, че всеки български певец трябва да бъде възнаграден според достойнствата си и смятам, че г-н Рашидов също така е възнаграден”, заяви тенорът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2015 в 11:57

Хористът е прав, Вежди Рашидов и правителството от 25 години си живеят още в социализма. В демокрацията всеки труд се заплаща!! Нали толкова се бият в гърдите всички там в парламента, че са десни, демократи и борци за свободата и правата на хората, защо тогава ги потъпкват и не уважават чуждият труд???

22.04 2015 в 20:27

ББ до ДП, ти с нищо не се различаваш от Рашидов. Същия боклук си като него!

22.04 2015 в 17:53

В този форум има хора, които пишат + на Кънчо!? Съветвам ви да тръгнете на курсове по грънчарство или на народни танци. Очевидно емоциите пъдят здравия разум. Меко казано.
Фъшкия и барабонки не знам точно къде в България се употребяват, но ей "говньо" го чувам често! Да стана Симона Вентура не искам и съм взела името й с чувство за хумор и като закачка!
Кънчо, Кънчо, ти явно ни приемаш, ни предаваш, ни можеш да седиш мирен, а ние не се научихме, че хора, които обиждат други хора, са безсилни насилници!

22.04 2015 в 16:31

Един културен и работещ министър на културата не би си позволил да унижи човек изкарващ прехраната си от изкуство по подобен начин. Как можеш да предложиш на някой да работи за теб безплатно докато пръскаш пари наляво и дясно за глупости - турците Хасан и Ибрахим получиха 40 000лева от народа за командировки, а за тоя лепти банкнота на челото!? Как можеш да го подиграеш по такъв жалък начин подхвърляйки му 100 лева като на просяк? Това е подигравка с достойнството на човека!!!

Това ли е културата, която този турчин и почетен мултак проповядва? Занапред само турски чалга ритми, силикон и селяния за умовете ни. Не случайно Пайнер взеха 3 милиона субсидия за конкурентноспособност при първия му мандат. Музиката е един от основните възпитатели на обществото, а нашено наизустява текстове за изневяра и лесна любов поднесени от силиконови курви и роми на турски чалга ритми. Вече българката вюрти по-добру гюбеци от ромите и турците

22.04 2015 в 16:07

Кънчо, как е на турски "Путкодеров"? Може и да не ми отговаряш веднага, щото разстроен ми се виждаш. Може би е време да погледнеш страховете си в очите. И така: какво ти направиха от ГЕРБ - нещо отпред, нещо отзад, нещо в турскосиньо? Като гледам как си оцапал форума и ме подсещаш да те попитам и друго: ти като ядеш руска салата или турска салата, защо мислиш, че сутрин в тоалетната е по-различно? Ами, същото е! Ако ми отговориш ти благодаря предварително и наистина се успокой. Гледаш ли турски сериали?

22.04 2015 в 15:42

гледай само!
абе вие като минете сутрин през тоалетната и изсипвате цялото съдържание освен храната. това какво сте чули, какво сте прочели, това какво са ви казали...

абе гошко, абе гангрено спарена,
хорът не е на държавна издръжка и хористите не вземат заплата като тебе бе помия гейберастическа!

Ето какво казва за пътуването си в чужбина като хорист:
„Около 200 евро хонорар на човек е нормална сума за самостоятелен концерт във френската катедрала "Нотр Дам дьо Пари" - ако Азис струва 5 000 или 10 000 лева на вечер, не виждам причина хорът „Йоан Кукузел Ангелогласният" да струва по-малко".
В ефира на Дарик певецът поясни, че по негова информация за концерта в Париж са продавани билети, но не се знае къде ще отидат средствата от тях: "Билети има, тъй като мои приятели са си закупили такива преди 3-4 седмици. Цената е може би около 20-30 евро, но не съм сигурен, защото не съм попитал.
Искам да пожелая успех на моите колеги. От 30 години се пътува с едни големи куфари, с руски котлони и суха храна, и се прави супа в едни хотели, които имат мощност на тока 12 волта. И гасим тока на целия френски хотел и французите са в шок, защото някой си е направил супичка. Това е битието и житието на българския певец. Ние искаме качество от този човек, че той е побит в земята”, добави още Георги Петров.

22.04 2015 в 15:36

Картаген-ДС трябва да бъде разрушен!
Вън мултаците от правителството!

22.04 2015 в 14:27

"аз да си плащам данъците и хората, които са на власт, да получават заплатата си от такива като мен"
Този е забравил, че и той (беше) на държавна работа, и му се плащаше да върши това, което той публично отказа да върши

Аз като ходя в чужбина, също вземам само командировъчни, точно същата сума. Никой не ми дава бонуси за това, то ми е част от работната характеристика, за която вземам заплата.

Да не говорим, че сигурно цяла зима са репетирали за това представление, той е вземал заплата, а сега отказа да си изпълни служебните задължения