Георгиева отговори на Foreign Policy: Това са стари и оборени твърдения

OFFNews 18 октомври 2016 в 17:53 7125 4

Стари и отдавна оборени твърдения - така от офиса на Кристалина Георгиева коментираха публикацията на Foreign Policy, която твърди, че еврокомисарят "крие скелети в гардероба си" и разказва за миналото ѝ, свързано с "Мултигруп" и Държавна сигурност. 

"Това са стари твърдения, които с течение на времето бяха оборени едно по едно. Те бяха неверни, когато бяха отправени за първи път, те остават неверни и днес, когато биват повторени в пореден опит да се опетни името на г-жа Кристалина Георгиева", коментираха от екипа на еврокомисаря.

Според публикацията ЕС продължава да назначава ръководни фигури, без да е проучило миналото им както трябва.

Швейцарският журналист Ив Кугелман е публикувал вчера статия на интернет страницата на изследователския институт на Foreign Policy озаглавена “Основната грешка в ООН, която едва бе предотвратена”. Американската организация е един от най-престижните мозъчни тръстове, анализиращи външната политика и въпросите на сигурността в САЩ.

Според публикацията на реномирания американски институт „в случая на г-жа Георгиева изплуват сериозни твърдения“, които са свързани с нейното минало и настояще. Тези твърдения са групирани в две категории: миналото ѝ в годините на комунистическия режим в България и нейните контакти с бизнес група с предполагаеми връзки с организираната престъпност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови