Ген. Михов: Проблемът с миграцията не иска координация, а субординация

OFFNews 05 януари 2015 в 11:18 3078 1

Ген. Михо Михов

"Проблемът с миграцията през България е систематичен, а не епизодичен. Налага се не координация, а субординация – кое министерство за какво отговаря.

Това обяви пред БНР ген. Михо Михов, депутат от АБВ и председател на парламентарната комисия по отбрана по повод свиканата днес от вицепремиера Меглена Кунева днес координационна среща със силовите министри - министъра на отбраната Николай Ненчев и на вътрешните работи Веселин Вучков.

Според ген. Михов в крайна сметка трябва да се изработи един основен закон за националната ни сигурност, който да субординира и организационните структури, и елементите на тази сигурност.

По негови наблюдения няма трайна приемственост в политиката за сигурност и отбрана.

"Лутаме се в политическия курс, който във всички случаи е в основата на националната ни система за сигурност, но в крайна сметка изграждането отново на едни огради, които някога съществуваха, и харченето на нови пари едва ли ще реши този проблем.

Това, че граждани от Близкия, Средния изток и Африка търсят ново жизнено пространство, е трайна тенденция и нашите антиинтеграционни настроения като генезис на българския род, така или иначе, в скоро време ще се преосмислят", смята депутатът.

По думите му нито МВР, нито останалата държавна администрация са подготвени за този бежански поток.

Според ген. Михов Гранична полиция е най-подготвена за охрана на границата и отговорността е на Министерството на вътрешните работи, а помощта от Министерството на отбраната трябва да е с логистика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови