Quantcast

Кунева: Агенцията за бежанците трябва да работи и върху интеграцията

OFFNews Последна промяна на 29 декември 2014 в 16:01 2254 2

Меглена Кунева

Управлението на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) изисква структуриран подход, който да наблегне и върху интеграцията на бежанците, не само върху временното им настаняване и осигуряване на прехрана и медицинско обслужване. Това коментира вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева, в чийто ресор попада и ДАБ, цитирана от правителствената пресслужба.

С решение на правителството досегашният председател на агенцията Николай Чирпанлиев беше освободен по поста, като за изпълняващ длъжността е назначен неговият заместник Васил Върбанов.

Вицепремиерът Кунева коментира още, че оценява усилията на Николай Чирпанлиев за управлението на агенцията в условията на засилен миграционен натиск. Очакваме от Васил Върбанов в спешен порядък като човек, познаващ в детайли ежедневните проблеми в центровете за настаняване, да извърши необходимото за очакваните през следващите дни тежки зимни условия, както и за цялостно подобряване на управлението на средствата от държавния бюджет и европейските фондове, предоставяни на центровете.

Кунева посочи още, че в началото на следващата година ще стартира работа Национален съвет по миграционна политика под съпредседателство с вицепремиера Ивайло Калфин, който ще има за цел да изготви и проведе цялостна стратегия за миграционните потоци – от ограничаването им по границите през настаняването в центровете до засилената интеграция на получилите закрила.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.12 2014 в 17:04

Те не искат да се интегрират а като нашите цигани да ги гледаме и храним и ако може да достигнат до Германия Франция Англия Холандия още по добре.
И както всички искат да ги изтонят така и ние трябва да ги изгоним.
Те не са бежанци а чърцелива сган която иска да живее на готово!

29.12 2014 в 19:48

Тук, в България НЯМА бежанци. Има нелегални емигранти. Които трябва да си понесат отговорността за нелегалното преминаване на държавната граница.