Quantcast

Министри ще обсъждат нови мерки за бежанската вълна

OFFNews Последна промяна на 05 януари 2015 в 07:40 1279 5

Вицепремиерът Меглена Кунева свика днес координационна среща за обсъждане на мерки за превенция на имиграционния натиск към страната ни.

На срещата ще присъстват министрите на вътрешните работи Веселин Вучков, на отбраната Николай Ненчев и на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Ще бъде поканен и земеделският министър Десислава Танева, тъй като, по думите на Меглена Кунева, ведомството също може да допринесе за подобряване на сигурността по границата.

"Ние ще търсим друга динамика в развитието на тази толкова важна тема. Ще направим много по-динамични връзките с Европейската комисия. Има необходимост от много по-висок професионализъм. От много по-добро взаимодействие и с останалите европейски страни и с техните служби. Това са неща, които аз искам да видя променени в Агенцията за бежанците. Разбира се, сериозна координация трябва да има и с МВР", обясни Кунева пред БНР.

Тя обаче отказа за коментира публикации за намерението на три страни-членки да ни върнат седем хиляд бежанци, защото са преминали през нашата страна.

Меглена Кунева прогнозира засилване на бежанската вълна след 1 март.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.01 2015 в 12:54

Ами имаме толкова запостели земи в България,дайте им по едно парче и да започва земеделието,много е лесно да се стреля,то простият като не може да мисли и ето го решението.
След това задължително обучение,от там идват и пари от ЕС,абе трябва да се измисли нещо и съм сигурен на 100% че България ще се вдигне на крака до 2 или 3 години,разбира се парите ако не бъдат прибрани в лични банкови сметки.

05.01 2015 в 09:41

Най-бързото решение е да настанят бежанците в Слънчев Бряг на пълен пансион. Ако ги настаняват за 6 месецаили година хотелите ще дадат и добри цени. Вероятно по ниски от няколкото хиляди лева на месец дето сега прахосват за лагерите за 1 бежанец

05.01 2015 в 09:30

Ако ще се върви към Шенген да поискат пари за 200 хиляди жилища в лагерите. Да помислят как ще се администрират, как ще се снабдяват с храна и вода. Да се говори с Естествено да плащат по големия процент от разходите и да почваме.

Един подобен проект може доста да помогне на икономиката. Огромно строителство, много доставки на храна, много административно обслужване, охрана, училища. Въобще може да стане добър бизнес.

05.01 2015 в 09:14

Какво намерение по закон трябва да ни ги върнат тия 7000 бежанци. Освен това трябва незабавно да се откажем от Шенген.

България със сегашния си статут не е атрактивна за икономически емигранти от Сирия, Пакистан, Афганистан, Ирак и Африка. За това е добре да го запазим до момента в който достигнем средно европейски доходи и производителност или поне имаме работещ съд.

Шенген ще ни направи основна мишена на всички икономически емигранти към ЕС т.е. над милион човека на година. Тия хора трябва по закон да ги приемем в лагери, да ги храним и поим, докато съда реши съдбата им. Не виждам причина да си причиняваме тоя дискомфорт сега.

Има смисъл да вземем пари от ЕС и да стопанисваме тия лагери и да гледаме делата на емигрантите ако имахме работещ съд. Все пак това са доста работни места. Обаче ние съд нямаме и няма как да организираме национален бизнес с емигранти към ЕС.

05.01 2015 в 08:23

Зтваряйте границата! Стреляйте на месо! Ето ви мярка.