Министри ще обсъждат нови мерки за бежанската вълна

OFFNews 05 януари 2015 в 07:40 1788 5

Вицепремиерът Меглена Кунева свика днес координационна среща за обсъждане на мерки за превенция на имиграционния натиск към страната ни.

На срещата ще присъстват министрите на вътрешните работи Веселин Вучков, на отбраната Николай Ненчев и на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Ще бъде поканен и земеделският министър Десислава Танева, тъй като, по думите на Меглена Кунева, ведомството също може да допринесе за подобряване на сигурността по границата.

"Ние ще търсим друга динамика в развитието на тази толкова важна тема. Ще направим много по-динамични връзките с Европейската комисия. Има необходимост от много по-висок професионализъм. От много по-добро взаимодействие и с останалите европейски страни и с техните служби. Това са неща, които аз искам да видя променени в Агенцията за бежанците. Разбира се, сериозна координация трябва да има и с МВР", обясни Кунева пред БНР.

Тя обаче отказа за коментира публикации за намерението на три страни-членки да ни върнат седем хиляд бежанци, защото са преминали през нашата страна.

Меглена Кунева прогнозира засилване на бежанската вълна след 1 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!