Ген. Атанасов: Посъветвахме се с Костов, може и правителство като на Димитър Попов

ГЕРБ да изпълни първия мандат или да го върне, няма ние да им казваме как, заяви лидерът на ДСБ

OFFNews 23 април 2023 в 09:02 9202 2

Атанас Атаносов

Снимка БНТ

Ще помогнем на Борисов да напусне политиката, заяви ген. Атанас Атанасов

ДСБ се посъветва с Иван Костов, Екатерина Михайлова, Веселин Методиев и други бивши министри и депутати от дясното политическо пространство как да се реши проблема със съставянето на правителство, заяви лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов по БНТ. 

Той даде за пример правителството на Димитър Попов, министър-председател от 22 декември 1990 до 8 ноември 1991 г., наричано „правителство на националното съгласие“ и подкрепено от повечето партии и с участието на експерти от БСП, СДС, БЗНС. 

Неслучайно давам този пример, защото сме готови да обсъждаме различни варианти. ГЕРБ да действат с първия мандат, не ние да им казваме как, коментира Атанасов въпросите на Бойко Борисов към ПП-ДБ. Честно беше да разберем от кой ПП-ДБ очакват подкрепа. Няма как да са всички, заяви Борисов преди ден.  

ГЕРБ искат индулгенция, те трябва да изберат, няма да получат подкрепа от нас, каза още Атанасов. Тома Биков от ГЕРБ се включи в разговора, което накара Атанасов да заподозре водещият Георги Любенов и БНТ, че предварително са се договорили за включването с Биков. Любенов и Биков отрекоха. Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория, заяви депутатът от ГЕРБ. 

Бойко Борисов трябва да изпълни конституционното си задължение - реализация на първия мандат. Или предлага правителство, или връща първия мандат. Да не ни предлага условия, докато не е върнал мандата. Той иска ние предварително да се обвържем с някакъв мандат към него. Ние сме готови да предложим вариант. Готови сме да помогнем на Борисов да се откаже от политиката. Пет пъти избори, три от тях печели ГЕРБ и не може да направи правителство, обобщи ген. Атанасов. 

Първият мандат може да бъде връчен още утре. ГЕРБ трябва да отидат при президента с кандидат за премиер. Борисов да върне първия мандат, да дойде вторият при нас, ще го поканим на преговори и ще решим по какъв начин заедно да потърсим начин за излизане от кризата, каза още Атанасов. 

Ако искаме да влезем в Шенген и еврозоната, трябва да затегнем колана. Аз представлявам дясна политическа сила. За нас е важно бюджетната дисциплина да се спазва, коментира предложеният бюджет от служебното правителство ген. Атанас Атанасов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

tahomir

24.04 2023 в 12:41

Заблуждавам ли се или Атанасов има лична вражда с Борисов?

14469

1

случайно прочетох

23.04 2023 в 16:42

Гледах интервюто и когато Любенов каза, че ще дада думата на Биков се изумих!!!
То бива да си гербав бива, ама това беше отвратително!!!
Все едно организатор на рок концерт да пуснеш и една фолк песничка, защото е чалгар!
 
X

Да помогнем на украинските деца!