Quantcast

Гарелов: Грешка е да сме "за" зона за сигурност по турската граница

OFFNews Последна промяна на 30 ноември 2015 в 08:48 3620 6

Зоната за сигурност, която Турция иска да създаде, има много опасна роля. Турция иска буфер между нея и Сирия. Там има възможност да бъде създадена турска автономна република, която се заселва с тюркмени и чеченци. Ако кажем, че сме за таква зона, ние взимаме страна на антикюрдска държава, което не е изгодно за нас.

Това заяви тв журналистът Иван Гарелов по Нова тв. Хората се страхуват от Трета световна война, допълни той. 

"Нашата политика започва да звучи по-координирано. В позициите на премиера Борисов виждаме адекватен на обстановката баланс между двете противостоящи си империи”, коментира Гарелов.  На въпрос дали Турция се опитва да въвлече НАТО към челен сблъсък с Русия, Иван Гарелов заяви, че това се прави с цел Русия да ограничи периметъра на своите действия в Сирия, тъй като тя бомбардира тези части, които са близо до границата.

Европейският съюз и Турция договориха сделка за спиране на миграционната вълна. Европа ще даде пари на южната ни съседка, за да подобри условията на живот на бежанците. В замяна Турция получава пари, визови облекчения и подновяване на преговорите за влизане в ЕС. Европа ще даде на Турция 3 милиарда евро, но еднократно. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.11 2015 в 12:39

Турция се възползва от войната за да провежда етническо прочистване в тези територии.
Целта е да се населят с тюркско население от бившите съветски републики - за сметка на кюрдите.
В бъдеще, тези територи ще са лесни за интегриране в Турция.

30.11 2015 в 09:59

Това леке го бях забравил отдавна, но щом и то е почнало да ближе на Рапона ташунките, начи нема надежда.

30.11 2015 в 09:49

Салам алейком идиоти !Такава подигравка с идеята на Европейския съюз никой не очакваше .Показните убийства ,полицейското насилие и потъпкването на демокрацията официално беше одобрено от Меркел и сие .Че дори и финансирано .Да са ми живи и здрави идиотите ,които си мислят само как да прецакат Русия без значение от цената .Нищо ,че руския газ влиза в западна Европа през "северен поток" ,като първата спирка на тръбата е Германия :)))))))) .

30.11 2015 в 09:41

Путин изяде един страхотен шамар. Още не може да повярва, че му се случи...

30.11 2015 в 09:38

Ако лидерите в Европейския съюз лансират и допуснат турция в Е.С. ще допуснат нова фатална грешка / първата беше с прекалено либералното отношение към бежанците/! Турция няма място в ЕС! Географски тя не е в Европа. Ако тя влезе в ЕС Европа ще се задръсти от емигрантите,които са на територията и ! Друг факт: Ако бъде приета тя ще има мнозинство в съвета и ще налага да се приемат изгодни за нея решения и закони т.е. хегемонията и ще бъде реална! Тази грешка не трябва да се допуска!

30.11 2015 в 09:01

Турция може много работи да иска, но влезне ли вече и на 1mm в сирийска територия ще отнесе руските ракети! Било каквото било...