Единият от братя Диневи получава орден Стара планина

OFFNews 27 юни 2018 в 15:04 10776 4

Единият от братя Диневи получава орден Стара планина

Правителството предлага на президента да удостои с орден „Стара планина“ – първа степен, о. р. полковник Йордан Динев за заслугите му за запазване и популяризиране на най-добрите традиции на Българската армия и Българската православна църква, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Мотивите за искането са, че офицерът от резерва Йордан Динев подпомага изграждането на монументи, паметни плочи и барелефи, посветени на българската бойна слава и на воинската чест. Допринася за изграждането на четири православни храма, помага на десетки църкви, превърнали се в действени духовни средища.

За тази негова дейност о. р. полковник Йордан Динев е награждаван от Министерство на отбраната с различни отличия.

Йордан и Динко Диневи станаха популярни около хотелиерския и яхтения бизнес, а също и с участието си в местната политика чрез една от т. нар. „бизнес партии” – МОРЕ, припомня bTV. 

През 2010 г. прокуратурата започна разследване на сделка, с която фирмата на Диневи „Венид Яхт” се оказа собственост първо на техен съдружник, а след това – на безимотен мъж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

27.06 2018 в 17:16

У нас орденната система не работеше отдавна, скоро как ще стане 80 години. И слава богу - не сме воювали отдавна. Имаше случаи, и хората получаваха, пак слава богу, рядко. Зер героизмът на един, значи че някой друг не си е свършил работата, и после на някои се е наложило да жертват себе си, за да спасят някого.
След 90-а разрушиха цялата наградна система, освен всичко останало. И каквото в другото - остана абсурд. Например - "Стара планина". Който се връчва подред на политици, посланници, средна ръка гангстери, с особени заслуги за унищожаването на България. А също така на обикновенни крадци, като квитанция за платена индулгенция.

13780

3

Перко

27.06 2018 в 17:07

Трябвало е да им дадат орден е св. св. Кирил и Методий

На единия Кирил на другия Методий

23293

2

Стефан

27.06 2018 в 17:03

Това със "Старата планина" не го започнаха герб. Май царят.
Диво съжалявам, задето не се сещам кой го каза в едно интервю.
Въпрос: За какво мечтаете?
Отговор: Да ме наградят с орден "Стара планина".
В: ???
О: За да го откажа публично. Не мога да застана в един ред с тия, които вече са го получили. И искам внуците ми да са сигурни, че не съм бил мерзавец.

Та, напоследък и аз мечтая за това.

11464

1

Sin

27.06 2018 в 15:34

Срам ! Всички мутри на прехода получиха ордени !?!?
Гласуващи за Герб, спасете ни от присъствието си ! И вървете по дяволите !