Джамбазки атакува министър Радев за брадата на убития Владимир Пелов

Натрупват се много грешки, проблемът е в политическото ръководство на МВР, заяви евродепутатът от ВМРО

OFFNews 10 юни 2018 в 14:21 5818 0

Не приемам смъртта на Владимир Пелов като малшанс. Струва ми се, че започва да става една система от системно и последователно демотивиране на личния състав на МВР да си върши работата последователно, компетентно, с необходимите заградителни мероприятия. 

Да ни обясняват как не могат да заловят издирван престъпник, избягал като на селска сватба от парадния вход на затвора, защото бил с брада и с качулка, е нелепо. Дори човек, който никога не се е занимавал с такава работа, би предположил, че е престъпникът може би ще се опита да си промени външния вид. В най-нискобюджетните филми, тези, като избягат от затвора, или си подстрижат косата или я боядисат нещо, а тук нашите са изненадани, че бил сложил качулка, заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по БНР.

Защо има недокомплект?! Първо, професията не е привлекателна. Второ, мотивацията на личния състав е на нула! Трето, професионалното ръководство, политическото ръководство на МВР не се справя с подготовката и с мотивацията на личния състав. Съвсем очаквано виждаме как служителите общо взето не се справят с поставените им задачи", критикува МВР

Според политика, в работата на МВР „започват да се натрупват много грешки, които започват да стават система“. Той припомни, че на няколко пъти се е наложило Специалните сили на Министерството на отбраната да влизат в операции за залавяне на престъпници. Проблемът в МВР не е в професионалното, а в политическото ръководство на ведомството, категоричен е той. 

Джамбазки заяви, че не е участвал в разговори за ремонт на правителството или смяна на вътрешния министър след 30 юни и не знае дали такива се провеждат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови