Две от нежните остриета на 'Възраждане' щели да подкрепят кабинета 'Василев'

Елена Гунчева и Цвета Галунова са се съгласили да подкрепят ПП

Йорданка Веселинова 08 юли 2022 в 17:14 3941 4

Архив

Снимка БТА/Цветомир Петров

Цвета Галунова

Елена Гунчева и Цвета Галунова са двамата народни представители, които биха подкрепили нереализирания проектокабинет "Василев", твърди източник на OFFNews от парламента.

Преди час вицепремиеът и финансов министър в оставка Асен Василев съобщи, че за изминалата седмица ПП събрали подкрепата на 117 депутати, при необходими 121. Това означава, че управляващите са привлекли само двама честни и независими депутати. Заради това в момента Василев връща неизпълнения мандат на президента Румен Радев. 

Елена Гунчева  не се появи, за да гласува по вота на недоверие, а няколко дни по-късно обяви че напуска парламента. Депутатката се сбогува с НС с обвинения към лидера Костадин Костадинов. Нещо повече, тя заяви, че групата ѝ гласувала в синхрон с ГЕРБ-СДС, което противоречало на принципите ѝ. Няколко дни по-късно тя се отказа и заяви, че става независим депутат. До последно тя твърдеше, че се чуди дали да подкрепи втория кабинет на "Продължаваме промяната".

Името на Цвета Галунова започна да се спряга като потенциален отцепник миналата седмица. Преди два дни, тя заяви, че няма да напуска "Възраждане" и продължава да се бори за каузите си. Източникът ни твърди, че Галунова би подкрепила кабинета при гласуване в зала, но без да напуска "Възраждане". Той твърди, че това се дължи на натиска, на който е подложена в групата на Костадин Костадинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

3

escrin

08.07 2022 в 19:15

Samusoni твърди, че въздраждане ще имат над 50 депутати в следващия парламент. Ехехе, верно ли ве :) тва депесарските тролове нямате грам връзка с реалността