ДПС ще участва в регламента, за който се споразумяха ГЕРБ и ПП-ДБ

Все така обаче няма да има представители в съдебната власт

Ружа Райчева 01 декември 2023 в 11:35 1851 1

Кирил Петков и Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Кирил Петков и Делян Пеевски

ДПС ще участват в регламента за попълване на регулаторите, за който днес от управляващата коалиция се споразумяха, но няма да имат представители в изпълнителната власт, съобщи председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. 

Малко преди изказването му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на "Демократична България" и финансовият министър Асен Василев дадоха брифинг, на който заявиха, че са изгладили недоразуменията в управляващата "некоалиция".

Пеевски уточни, че ДПС са участвали в разговора, защото е разумно да се направи регламент между партиите, които подкрепят парламентарното мнозинство. 

"Ще участваме в регламента, който касае конституционното мнозинство, в което участва и ДПС, но не участваме в регламента за управление. В управлението и изпълнителна власт няма да се включваме. Нямаме и нито ще имаме министри и зам.-министри", заяви той. 

Пеевски напомни, че ПП-ДБ са се разбрали да се ротират на 9 месеца. Пеевски изтъкна, че той не е участвал в общия брифинг на Асен Василев, Христо Иванов, Бойко Борисов, защото те са управляващи, а ДПС не са. 

"Ако премиерът почне да работи за хората и прави разумни неща, ще разговаряме с него. Пълна подкрепа има от нас за вицепремиера Габриел", каза Пеевски. 

Относно темата за оставката на управителя и подуправителя на НЗОК Пеевски каза: "Темата приключи". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки