ДПС преговарят с РБ за ново предложение за съдебната реформа

Ивайло Анев 22 юли 2015 в 11:56 3858 15

Снимка БГНЕС

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев

ДПС имат ново предложение за съдебната реформа, обяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев след поредната среща с партията на Лютви Местан.

Кънев беше категоричен, че в момента се търси вариант за сближаване на позициите за реформите в Конституцията. „Има такава възможност, но предстоят много тежки разговори“, категоричен беше той.

Лидерът на ДСБ не уточни върху какво точно предложение се водят преговори, но по думите му не става въпрос за предложението на ДПС от вчера да се изтегли внесеният вече проект за промени в Конституцията и да се внесе нов със 180 подписа.

"Не става дума за тяхното предложение от вчера, а за ново предложение, което аз лично предпочитам да не обсъждаме. Публично обсъждане ще намали рязко шансовете за постигане на съгласие", добави той.

„Няма да се отдръпнем от дълбоката структурна реформа на ВСС, защото в момента това е гнездото на всички проблеми”, каза още той.

Кънев беше категоричен, че не се обсъжда изтегляне на проекта. По думите му Реформаторският блок няма да отстъпи от дълбоката структурна реформа във ВСС и от разделянето му на две колегии, които да взимат кадровите решения в съдебната система.

„Ако има сближаване на позициите, всеки ще отстъпи за нещо, но ние няма да се отдръпнем от дълбоката структурна реформа на ВСС, защото в момента това е гнездото на всички проблеми“, добави той.

На въпрос защо всичко се решава в „12 без 5“, реформаторът отговори, че от днес до 10 часа в петък „има няколко години политическо време“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!