ДПС: Никой скандал не може да отклони вниманието от думите на Валери Симеонов

OFFNews 31 октомври 2018 в 11:53 1619 0

Според ДПС няма скандал, който да отклони вниманието от вицепремиера Валери Симеонов и изказването му за "кресливи жени" с "уж болни деца" по адрес на майките на деца с увреждания, които протестират от месеци.

Депутатът от ДПС Четин Казак коментира арестите в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) пред журналисти в парламента.

"Сега, след като и този скандал се разгоря, искаме да подчертаем, че какъвто и друг скандал да се разгори, а те станаха ежедневие, нищо не може да отклони вниманието на обществото от това, което направи Валери Симеонов само преди две седмици, от исканата му оставка не само от ДПС, но и от цялото демократично българско общество. И ние продължаваме да искаме тази оставка", каза той.

Според ДПС отговорността за скандала около ДАБЧ носят управляващите и по-конкретно ресорния вицепремиер - Валери Симеонов.

"Ние още в самото начало на това правителство казахме, че подобни лица нямат място в управлението на демократична европейска България. Ето, това е още един щрих и доказателство за основателността на нашите твърдения", добави той.

От ДПС подчертаха, че за подобни случаи трябва да се носи политическа отговорност. Нямало обаче да говорят за това кой трябва да понесе наказателната отговорност, защото не е тяхна работа.

"Това е акция на съдебната власт и на КПКОНПИ. Ние следим тяхната работа, надяваме се тези органи - независимата прокуратура и другите органи, да си свършат работата така законът повелява, да разкрият цялата обективна истина и ако има виновни - те да понесат своята отговорност", каза депутатът Казак.

От партията припомниха, че още през юни са поискали създаване на временна комисия, която да проучи дали е имало неправомерни действия при получаването на гражданство. Били събрани подписите на всички парламентарни групи в парламента, освен на БСП. Такава комисия обаче и до днес не е създадена. "Защо не е създадена - трябва да питате управляващите начело с ГЕРБ", каза още Казак.

ДПС припомниха, че още през юни са поискасли създаване на временна комисия, която да проучи дали е имало неправомерни действия при получаването на гражданство. Били събрани подписите на всички парламентарни групи в парламента, освен на БСП. Такава комисия обаче и до днес не е създадена. "Защо не е създадена - трябва да питате управляващите начело с ГЕРБ", каза още Казак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!