ДПС иска строги наказания за надраскани джамии

Нели Чолашка Последна промяна на 27 февруари 2015 в 12:45 1348 3

От ДПС настояват за преследване на извършителите и строги наказания за вандалите, които драскат по джамии.

За това призова в декларация от парламентарната трибуна зам.-председателят на движението Алиосман Имамов

Той припомни, че поредното посегателство е било преди няколко дни – на 22 февруари, върху сградата на районното мюфтийство в град Гоце Делчев (тя е осъмнала със свастики и надписи).

"Подобни вандалски прояви на нетърпимост и крайни форми на ксенофобия подхранват страховете от ескалация на напрежението в района. Районното мюфтийство е обект на многократни прояви на подобни вандалски актове" обяви Имамов,

Той допълни, че старата джамия в Гоце Делчев и мюсюлманският храм до Благоевград, както и клубът на ДПС в Гоце Делчев също са били обект на вандалски атаки.

"С дълбоко съжаление и тревога отбелязваме, че досега не са открити извършителите на тази религиозна и етническа омраза в района. Тези нападенията се представят като криминални и хулигански прояви.

Убедени сме, че подобен подход е не само погрешен, но и опасен, защото в никакъв случай не води до ограничаване и ликвидиране на подобни ксенофобски деяния и до адекватни санкции срещу тези, които ги провокират и извършват", каза още Имамов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2015 в 15:50

Аллах прасето-на въжето?!?!?

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ, кой го е измислил тва бе ахахахахахха....

27.02 2015 в 15:20

На джамиите, само защото са джамии, а не параклиси, например, или синагоги, не им се полага абсолютно никакво преференциално отношение при наказания за вандализъм. Боклукът Местан трябва просто да мълчи и да не дразни повече обществото, че го виждам един от 30-тимата избраници за затвора в скоро време. :-)

27.02 2015 в 13:29

ДПС е откраднало достатъчно пари от държавата, да си боядисва джамиите и стените им всеки ден.