ДПС дават Петков на прокуратурата заради 'престъпно бездействие'

Ружа Райчева 02 март 2022 в 11:57 4035 0

Снимка OFFNews

ДПС ще внесат допълнителен сигнал в прокуратурата относно "престъпно бездействие" от страна на премира Кирил Петков, докато е бил министър на икономиката. 

Хамид Хамид обяви, че от Движението за права и свободи ще внесат допълнителн сигнал относно Петков към вече подадения от тях сигнал за т.нар. "златни паспорти" за инвестиционно гражданство. 

"В сигнала се казва, че по време на интервю на 12 февруари в радио К2 е Петков е заявил, че има порочни практики със "златните паспорти" и е възложил проверка на тогавашния зам.-министър на икономиката Калина Константинова", каза Хамид.

Той обясни, че във връзка със законовото задължение в преходните разпоредби на закона за българското гражданство, приети март 2021 г. Министерството на икономиката, е следвало да изготви наредба за осъществяване на пълен контрол на всяка инвестиция, която е основание за придобиване на гражданство или постоянно пребиваване. 

"Все по-неотложно и незабавно става действието по приемането на текстовете на ДПС за пълна проверка на всеки случай, свързан със златните паспорти. Внесли сме ги и настояваме за спешно разглеждане на Закона за българското гражданство на второ четене в пленарната зала", каза още Хамид Хамид. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!